Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στα Σκόπια το απόγευμα ο Νίκος Κοτζιάς – Πολλά χαμόγελα, λίγες προσδοκίες

Κοτζιάς Σκόπια

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει μια επίσκεψη που μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, καθώς μετά από 12 χρόνια ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα βρεθεί στα Σκόπια με την πρώτη απευθείας πτήση από Αθήνα. Οι προσδοκίες ωστόσο για άμεση λύση στα διμερή προβλήματα είναι χαμηλές…

Ο Νίκος Κοτζιάς αναχωρεί για τα Σκόπια το απόγευμα. Η πτήση του προσγειωθεί στο πρόσφατα μετονομασμένο σε “Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων” πρώην αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος”. Η κίνηση με τη μετονομασία του αεροδρομίου θεωρείται ένδειξη καλής θέλησης από μέρους των γειτόνων και η απάντηση έρχεται με την απευθείας πτήση από την Αθήνα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απόψε θα έχει δείπνο εργασίας με τον ομόλογό του της πΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα ακολουθήσει η ενημέρωση των Ελλήνων και Σκοπιανών δημοσιογράφων σε κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών.

Αύροο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, αρμόδιο για τις σχέσεις με την ΕΕ, Μπουγιάρ Οσμάνι. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλή, Ταλάτ Τζαφέρι, τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι, καθώς και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Η επίσκεψη αυτή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών αναμένεται ότι θα δώσει μία πρώτη εικόνα, ως προς την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Τα πράγματα ωστόσο αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σε μία  εβδομάδακατά τη συνάντηση που θα έχουν στη Βιέννη, την προσεχή Παρασκευή, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς και Ν. Ντιμιτρόφ, με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις