Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Στα χέρια της Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες από την Ελλάδα στο εξωτερικό

Στα χέρια της Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες από την Ελλάδα στο εξωτερικό
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συνελήφθησαν, σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, 6 αλλοδαποί, μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και ένας ακόμη αλλοδαπός, μέλος της οργάνωσης, ενώ συνελήφθη και ένα άτομο, κατηγορούμενο για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο, συγκρότησαν τη σπείρα, με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι, αφού εντόπιζαν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας αλλοδαπούς, τους οδηγούσαν σε καταστήματα, ώστε να προμηθεύονται ρούχα που θα ταίριαζαν με το προφίλ Ευρωπαίου επιβάτη, καθώς και σε διάφορα κομμωτήρια για τον ίδιο λόγο.

Στη συνέχεια παραλάμβαναν, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών φωτογραφία τους, τύπου διαβατηρίου, για να φτιαχτεί το ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο θα παρέδιδαν στους υπό διακίνηση αλλοδαπούς.

Τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς τους συνόδευαν οι κατηγορούμενοι στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου και τους καθοδηγούσαν έως και την επιβίβασή τους σε αεροσκάφη πτήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Από την έως τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν 8 απόπειρες παράνομης εξόδου αλλοδαπών.

Σε έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 244 ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, εκ των οποίων τα 22 πλαστά και τα 222 γνήσια, φορητός υπολογιστής, 15 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 8.790 ευρώ και των 910 λιρών Αιγύπτου, 9 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, 2 τετράδια σημειώσεων, τα οποία περιλαμβάνουν παραγγελίες ταξιδιωτικών εγγράφων, πλήθος δίφυλλων πλαστικοποίησης για την παραποίηση των προσωπικών δεδομένων ταξιδιωτικών εγγράφων ή την κατασκευή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, 2 συσκευές κοπής φωτογραφιών και εγγράφων και 21 θήκες διαβατηρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις