Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στα χρώματα του Athens Pride 2018 η ελληνική Βουλή! Χαμός στην Αθήνα [vids, pics]

Athens Pride 2018

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η ελληνική Βουλή “ντύθηκε” στα χρώματα του Athens Pride 2018, όπως άλλωστε είχε πει και ο ΠτΒ, Νίκος Βούτσης. Κοσμοσυρροή νωρίτερα στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Για 14 συνεχόμενη χρονιά έγινε το Σάββατο, 09.06.2018, το Athens Pride. Χιλιάδες νέοι -κατά κύριο λόγο- αλλά όχι μόνο άνθρωποι γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία Συντάγματος, αρχικά και στην συνέχεια τους δρόμους της Αθήνας, μετατρέποντας το Athens Pride 2018 σε μια απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση.

Η Βουλή στα χρώματα του Athens Pride 2018!

Τα χρώματα από την σημαία του «ουράνιου τόξου», προβλήθηκε σε μια γωνιά του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων. Κι αυτό κατόπιν σχετικής απόφασης που είχε παρθεί την περασμένη εβδομάδα.

Με τη συμβολική αυτή κίνηση, να προβληθεί το λογότυπο του Athens Pride σε μέρος της πρόσοψης του κτιρίου της, η Βουλή θέλει να περάσει στους πολίτες το μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δείτε τις φωτογραφίες

Έστειλε το μήνυμά του το Athens Pride!

Μία ακόμη διοργάνωση με παλμό, μουσική, χρώμα και ζωή! Ένα ακόμη Athens Pride πήρε το Σάββατο 09.06.2018, σάρκα και οστά στην πλατεία Συντάγματος. Από νωρίς το απόγευμα, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώνονταν στην πλέον εμβληματική πλατεία της χώρας, για το Athens Pride 2018.

Για να φωνάξει το αυτονόητο, που σε πολλές εκφάνσεις της κοινωνίας μας δεν είναι ακόμη τέτοιο. Το δικαίωμα, δηλαδή, του αυτοπροσδιορισμού, το δικαίωμα της ελευθερίας να ζει κανείς την ζωή του όπως θέλει.

Χωρίς περιορισμούς, στεγανά και συντηρητικά εμπόδια. Χωρίς τον φόβο της κρίσης, ή και ακόμη χειρότερων ενεργειών απέναντι στο διαφορετικό.

Με κεντρικό σύνθημα «ΠΑΡΟΥΣΑ» το φετινό Athens Pride εστιάζει στη θηλυκότητα.

Όπως βιώνεται κάθε μέρα σε κάθε έκφανσή της. Κρατώντας μπαλόνια και πλακάτ οι συγκεντρωμένοι είπαν «ναι» στο Athens Pride- Φεστιβάλ υπερηφάνειας. Και «όχι» σε διακρίσεις και προκαταλήψεις.

Στο Athens Pride 2018 και το Jason – Αντιγόνη

Το παρών έδωσε στο Σύνταγμα και το Jason – Αντιγόνη, με γραμμένο το εξής σύνθημα στην πλάτη: “Φεμινιστής, vegan, άθεη“.

Δείτε τις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του newsit.gr

Πορεία και… χαμός!

Μετά την συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Αθήνας.

Κοσμοσυρροσή στο Σύνταγμα!

Περίπτερα μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και πολιτικών νεολαιών όπως η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, οι οικολόγοι πράσινοι, το PES ( σοσιαλιστές και δημοκράτες) είχαν στηθεί Κατά μήκος της πλατείας Συντάγματος.

Athens Pride 2018

«Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του.

Με Μπαλάφα και Καρανίκα

Στο Athens Pride 2018 βρέθηκε και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, αλλά και ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας.

Athens Pride 2018

Click4more: Δεν έχει πάτο το βαρέλι της ντροπής του Ηλία Κασιδιάρη – Έβαλε… κόκινο φωτάκι στην Βουλή! [pic]

Athens Pride 2018

Στο Σύνταγμα και ο Νίκος Παρασκευόπουλος

Athens Pride 2018

Στο Athens Pride 2018 βρέθηκε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, δείχνοντας την στήριξή του.

Δείτε τι δήλωσε

Στηρίζει και η Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τη διεξαγωγή του Athens Pride, ενός θεσμού που συμβάλλει στην καταπολέμηση των διακρίσεων, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

Συγκεκριμένα, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής έχει αναρτηθεί ένα τεράστιο πανό που μεταφέρει το μήνυμα του φετινού AthensPride, ενώ στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπηρηφάνειας θα βαφτούν όλες οι διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος προκειμένου να υποδεχθούν τη διοργάνωση.

https://www.facebook.com/athenspride/photos/a.10151540350759242.1073741826.373714974241/10156342736814242/?type=3&theater

Στις 17 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Λεσβοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, το σώμα εθελοντισμού του Athens Pride βρέθηκε στο Πεδίο του Άρεως για να γιορτάσει ανοίγοντας την πελώρια rainbow flag της παρέλασης.

Η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζει πλήρως την πολιτική της απαγόρευσης διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

Με τη θέσπιση της Χάρτας Δικαιωμάτων & Υποχρεώσεων Πολιτών το έτος 2016, η Περιφέρεια κατοχύρωσε το δικαίωμα της απαγόρευσης τέτοιων διακρίσεων από τις υπηρεσίες της και τις πολιτικές που εφαρμόζει.Δεν αρκεί όμως μόνο η μη διάκριση, για έναν δημόσιο οργανισμό που επιδιώκει τη συμπερίληψη και την αποδοχή όλων των πολιτών.

Για τον λόγο αυτόν η Περιφέρεια Αττικής, σταθερά από το έτος 2015, συμμετέχει με τις προαναφερθείσες συμβολικές δράσεις υποστήριξης, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις της Χώρας και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις