Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Στάση εργασίας μετρό: Ποιες ώρες θα είναι ακινητοποιημένο αύριο

στάση εργασίας

Για άλλη μία φορά θα ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό. Ανακοινώθηκε στάση εργασίας αύριο στο μετρό – Ποιες ώρες δεν θα λειτουργεί.

Στάση εργασίας από τις 9 το βράδυ μέχρι το τέλος της βάρδιας εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό για την Τετάρτη 15/11/2017. Όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Η στάση εργασίας για αύριο, Τετάρτη

Τα υπόλοιπα μέσα (ΗΣΑΠ-Ηλεκτρικός, Τραμ, Λεωφoρεία, Τρόλεϊ, ΟΣΕ) θα κινηθούν κανονικά. Η απεργία του μετρό για την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου ανεστάλη, οπότε τα μέσα εκείνη την μέρα θα κινηθούν κανονικά.

“Λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων τη Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 οι συρμοί των Γραμμών 2 και 3 δεν θα κυκλοφορούν από τις 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας”, ανακοινώνει η ΣΤΑΣΥ.

Έκδοση ηλεκτρονικών καρτών και προσωπικά στοιχεία

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ υπενθυμίζει τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών καρτών. Σχετικά με τον τρόπο έκδοσης ηλεκτρονικών προσωποποιημένων καρτών, o ΟΑΣΑ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

Στην αρχική του γνωστοποίηση προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο ΟΑΣΑ προέβλεπε εναλλακτικά την έκδοση μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Συνεπώς ο ΟΑΣΑ εκπόνησε μελέτη προκειμένου να καταστεί δυνατή η έκδοση προσωποποιημένου κομίστρου και μέσω ιστοσελίδας. Η έκδοση αυτή θα σήμαινε απαραιτήτως την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του ονόματος και της διευθύνσεως των υποκειμένων. Σκοπός είναι να καταστεί δυνατή η προσωποποίηση της κάρτας και η αποστολή της.

Στον ΟΑΣΑ δεν δόθηκε η σχεδιαζόμενη δυνατότητα να σχηματίσει ένα αρχείο με τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις των χρηστών. Αφετέρου, ο ΟΑΣΑ οδηγήθηκε στον επανασχεδιασμό της διαδικασίας με  ψευδωνυμοποίηση των προσωπικών δεδομένων της κάρτας και  έκδοσής της με χρήση QRcode, χωρίς καταχώρηση προσωπικών στοιχείων σε υποσύστημα, αλλά με παραλαβή τους στα κατά τόπους εκδοτήρια.

Ο ΟΑΣΑ δεν θα μπορούσε να επιμείνει στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Στα πλαίσια αυτά ο ανάδοχος του έργου πρότεινε τη βέλτιστη τεχνική λύση. Σε κάθε περίπτωση ο ΟΑΣΑ – στα πλαίσια της αρχικής του πρότασης –  διαθέτει εφαρμογή με έκδοσης προσωποποιημένων καρτών μέσω διαδικτύου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις