Ελλάδα

Στάση εργασίας σε μετρό και τραμ τη Δευτέρα

Στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμές 2 & 3) και στο τραμ από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η στάση εργασίας σε μετρό και τραμ πραγματοποιείται για τη απαξίωση των δομών και τον μέσων της ΣΤΑΣΥ. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) και ο Σύλλογος Εργζομένων Τραμ (ΣΕΤ) με ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται για τη συνεχιζόμενη μεθόδευση απαξίωσης των δομών και των μέσων της ΣΤΑΣΥ, «όπως αυτές προκύπτουν από την τραγική έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού».

Και συνεχίζει η ανακοίνωσή τους: «Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, λύσεις και απαντήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί στο ακέραιο η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, προσιτό οικονομικά για τους πολίτες, προκειμένου να παραμείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο ασφαλές και αξιόπιστο για το επιβατικό κοινό, διατηρώντας τη μορφή κοινωνικού αγαθού, όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε πολιτισμένο κράτος. Εμείς οι εργαζόμενοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, που έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα, από όλους τους μνημονιακούς νόμους τόσο ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά, με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας, στην πολιτική διάλυσης, αποδόμησης και ξεπουλήματος σε τιμή ευκαιρίας, των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στην Πετρούπολη – Μπαράζ ελέγχων το πρωί της Παρασκευής
Νέα κινητοποίηση της Αστυνομίας στην Πετρούπολη, μετά τα περιστατικά σε Παλαιό Φάληρο, Μοναστηράκι και Εξάρχεια - Αρνητικοί οι έλεγχοι για τις δύο ύποπτες βαλίτσες στο κέντρο της Αθήνας
Ύποπτο αντικείμενο
Ανανεώθηκε πριν 28 λεπτά
Η ΕΛΑΣ ξεσκέπασε μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών – 10 συλλήψεις σε Θεσπρωτία και Θεσσαλονίκη
Οι μετανάστες προέρχονταν από το Νεπάλ, την Υεμένη και την Κίνα και έμπαιναν στην Ελλάδα μέσα από δύσβατα ορεινά μονοπάτια της Αλβανίας, με τελικό πρώτο σταθμό περιοχές της Θεσπρωτίας
Χρήματα και διαβατήρια