Ελλάδα

Στάση εργασίας στο Μετρό της Αθήνας την Παρασκευή: Ποιες ώρες οι εργαζόμενοι θα «τραβήξουν» χειρόφρενο

Το σωματείο εργαζομένων κάνει λόγο «για πολύ σοβαρές συμβατικές και οικονομικές εκκρεμότητες»

Σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό της Αθήνας την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) σε ανακοίνωσή του για τη στάση εργασίας ενημερώνει πως οι συρμοί θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Το σωματείο εργαζομένων ΣΕΛΜΑ κάνει λόγο «για πολύ σοβαρές συμβατικές και οικονομικές εκκρεμότητες που χρονίζουν και δεν έχουν επιλυθεί από τους αρμόδιους φορείς, όπως οι ίδιοι έχουν εγγράφως δεσμευτεί»

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση να βρεθούν άμεσες λύσεις και να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, «προκειμένου απρόσκοπτα και χωρίς δεύτερες σκέψεις, να παρέχουμε ανεμπόδιστα τις υπηρεσίες μας».

Την ίδια στιγμή ζητάει την παράταση στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που αφορά σε 220 εργαζόμενους που έχουν καλύψει λειτουργικά κενά, ενώ διεκδικεί αιτήματα οικονομικά (ανθυγιεινό επίδομα) και θεσμικά (ιδιωτική ασφάλεια και τσεκάπ για τους εργαζόμενους).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προσπάθησαν να ξηλώσουν τις κάμερες και έριξαν χλωρίνη για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους μετά την δολοφονία του 30χρονου στην Πάτρα
Συνολικά εννέα είναι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του 30χρονου, από τους οποίους οι 6 έχουν παραδοθεί στις αρχές
Πάτρα
Ξανά στην ανακρίτρια οι δύο 22χρονοι φερόμενοι δράστες του διπλού φονικού στη Φοινικούντα - Οι πέντε ύποπτοι και τα «σκοτεινά σημεία»
Παρότι έχουν περάσει τρεις μήνες από τη δολοφονία του 68χρονου και του 61χρονου με πέντε ανθρώπους να έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, η υπόθεση εξακολουθεί να παρουσιάζει «σκοτεινά» σημεία
Οι 22χρονοι φερόμενοι δράστες της διπλής δολοφονίας στην Φοινικούντα