Ελλάδα

Στάθης Άνθης: Ταυτοποιήθηκε η σορός του – Αποκάλυψη στο Live News

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τραγική κατάληξη σε μια υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα, αφού ο Στάθης Άνθης, που είχε εξαφανιστεί στην Αγγλία, πιστοποιήθηκε πως είναι νεκρός.

«Τελικά με την ανακοίνωση από τις αστυνομικές Αρχές για την ταυτοποίηση του DNA, βεβαιώνεται ότι η σορός που έχει βρεθεί ανήκει στον Στάθη Άνθη, τον Έλληνα που τρεις μήνες περίπου κάτω από περίεργες συνθήκες είχε εξαφανιστεί από το ξενοδοχείο όπου δούλευε», είπε ο Σταύρος Γεωργίου, δικηγόρος της οικογένειας Άνθη, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπήρξε μια πλούσια επικοινωνία με τις βρετανικές Αρχές, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει ζήτημα έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του, ο κ. Γεωργίου απάντησε: «Εμείς έχουμε δύο θέματα στα οποία έχουμε επιμείνει. Πρώτον, ήταν ότι δεν υπήρχε θέμα αυτοκτονίας και θα θεωρούσαμε δολοφονία αυτό που έγινε εάν ταυτοποιείτο η σορός, πράγμα το οποίο για μας επανέρχεται. Έχουμε προαναγγείλει ότι άσχετα με τις έρευνες των αγγλικών Αρχών, έχουμε ζητήσει να μπορέσει να εξασφαλιστεί και στην Ελλάδα η επανάληψη της νεκροτομίας – νεκροτομής και των εξετάσεων».

Δείτε το απόσπασμα

Το τατουάζ που «έδειχνε» τον τραγικό επίλογο

Πριν από περίπου ένα μήνα, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Το τατουάζ σε σχήμα καρδιάς που είχε ο Στάθης Άνθης στο στήθος του και αυτό, στην δεξιά του γάμπα, ήταν, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυπτε αποκλειστικά εκείνη την ημέρα στο Live News o αδελφός του και ο δικηγόρος του, τα ίδια τατουάζ που έφερε η σορός του άνδρα που είχε βρεθεί από την Ακτοφυλακή στον κόλπο του Μπίγκμπερι στην Βρετανία.

Ο αδελφός του, Γιώργος Άνθης, είχε μιλήσει αποκλειστικά στην εκπομπή και έδειχνε να επικεντρώνεται στα όσα του έχει πει η συγκάτοικος του Στάθη, η οποία φαίνεται να είναι και η τελευταία που τον είδε.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Live News ο Γιώργος Άνθης, το εσώρουχο που έφερε η σορός, είναι της ίδιας σειράς με αυτά που είχε στις αποσκευές του ο Στάθης Άνθης.

Η εξαφάνιση και η αγωνία της οικογένειάς του

Ο Στάθης Άνθης εξαφανίστηκε στο Ντέβον στις 8 Μαρτίου και από τότε η αγωνία είχε κυριεύσει την οικογένειά του. Ο 33χρονος χάθηκε έχοντας πάνω του μόνο το κινητό του και το πορτοφόλι του. Οι έρευνες κράτησαν πολλά 24ωρα αλλά δυστυχώς σταμάτησαν. Ο αδελφός του, Δημήτρης Άνθης πήγε στην Βρετανία στις 29 Μαρτίου κι έμεινε υποχρεωτικά σε καραντίνα λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

«Η αστυνομία μου είπε ότι δεν έχει απαντήσεις. Υπάρχουν τόσες ερωτήσεις αλλά όχι και απαντήσεις», δήλωνε τότε ο ίδιος, εκφράζοντας την σιγουριά του ότι «δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα του αδερφού μου να εξαφανιστεί κατ’ αυτό τον τρόπο αφού είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή και χαρά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαλεβίζι: «Δεν απαιτείται ψυχιατρική ή ψυχολογική γνωμάτευση για τη σκοποβολή» λένε αθλητικοί φορείς για τον θάνατο της 43χρονης στο σκοπευτήριο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον θάνατο της 43χρονης γυναίκας σε σκοπευτήριο στο Μαλεβίζι Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής...
Το σκοπευτήριο στο Μαλεβίζι . CRETA24
Ηράκλειο: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο της Jean Hanlon πριν 16 χρόνια – Νέα στοιχεία από το ημερολόγιο του θύματος και τα ευρήματα ιδιωτικού ερευνητή
Του μοναδικού κατηγορούμενου ενός 55χρονου σήμερα κατοίκου της περιοχής που φέρεται να δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση γιατί τον απέρριψε και δεν ήθελε να είναι πια μαζί
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Ενεργή θα παραμείνει όλο το καλοκαίρι η δωρεάν εκπαιδευτική πλατφόρμα με μαθήματα και επαναλήψεις
«Οι μαθητές μας θα έχουν πρόσβαση όλο το καλοκαίρι στο εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη σχολική χρονιά», δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας
iStock