Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η πρώτη του φωτογραφία μέσα από τα κρατητήρια

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η πρώτη του φωτογραφία μέσα από τα κρατητήρια

Υπό κράτηση βρίσκεται ο παρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης και τη Δευτέρα θα απολογηθεί μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε για κακούργημα. 

Στη δημοσιότητα ωστόσο ήρθε η πρώτη του φωτογραφία από τα κρατητήρια, εκεί που βρέθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος λίγες στιγμές μετά την παράδοσή του. Ο παρουσιαστής στέκεται όρθιος για να φωτογραφηθεί όπως προβλέπεται από τη διαδικασία και δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. 

Τι κατέσχεσε η αστυνομία στο σπίτι του

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος διώκεται για κακούργημα μετά την καταγγελία γυναίκας ότι είχε αναρτήσει βίντεο με προσωπικές τους στιγμές στο διαδίκτυο.

Η αστυνομία μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση αναφέροντας ότι η σύλληψη έγινε μετά την καταγγελία, ενώ ύστερα από έρευνα στο σπίτι του κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες (22 Δεκεμβρίου 2021) ύστερα από καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω ημεδαπός ανήρτησε στο διαδίκτυο, εν αγνοία της και χωρίς την συναίνεσή της, βίντεο και φωτογραφίες με μεταξύ τους ερωτικό περιεχόμενο, το οποίο ήταν διαθέσιμο τουλάχιστον μέχρι και προχθές (21 Δεκεμβρίου 2021).

Από την έρευνα που ακολούθησε στην οικία του καθώς και από την κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, τα οποία απεστάλησαν για εργαστηριακές εξετάσεις στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Ανακριτή.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται».

Άλλες δυο κοπέλες τον καταγγέλλουν για «ροζ» βίντεο, αποκάλυψε ο Απόστολος Λύτρας

Την ίδια ώρα ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της δεύτερης κοπέλας που καταγγέλλει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο έκανε μια αποκάλυψη μιλώντας στην εκπομπή T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

«Ήδη έχω στην κατοχή μου δύο καινούρια βίντεο που αφορούν την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Κάποιες κοπέλες έχουν μπει ήδη σε αυτή τη διαδικασία να δουν τι μπορούν να κάνουν. Τα δύο βίντεο αυτά είναι με δύο διαφορετικές κοπέλες και έχουν φτάσει στην κατοχή μου» ανέφερε ο χαρακτηριστικά.

«Δεν έχω επικοινωνήσει με τις κοπέλες και δεν τις ξέρω. Σας λέω ότι μου ήρθε ένα ανώνυμο μέιλ, στο οποίο υπάρχουν δύο αρχεία βίντεο του συγκεκριμένου (σ.σ. Στάθη Παναγιωτόπουλου) με δύο άλλες κοπέλες. Και μάλιστα στη μία περίπτωση, τα χαρακτηριστικά της κοπέλας είναι ξεκάθαρα. Φαίνεται το πρόσωπό της» συνέχισε ο κ. Λύτρας στο T-live.

Αναφορικά με την απόφαση του εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη για κακούργημα ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε: «Ο εισαγγελέας είχε το δικαίωμα και εφάρμοσε την παράγραφο 4 του συγκεκριμένου νόμου που αφορά κακούργημα. Περιμένουμε την απολογία του τη Δευτέρα και μετά θα αποφασίσει ο ανακριτής και ο εισαγγελέας αν θα διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση. Η πράξη του δεν σχετίζεται με εκδίκηση, αλλά με τη διαστροφή του συγκεκριμένου ατόμου. Έχει δικαίωμα ο εισαγγελέας, αν υπάρχει η ηθική βλάβη του θύματος, που να δικαιολογεί ακόμα και την προφυλάκισή του. Στην περίπτωση της πρώτης καταγγελίας οι αρχές έχουν ολιγωρήσει. Δεν είναι μόνο ότι για την συγκεκριμένη κοπέλα αργεί να αποδοθεί δικαιοσύνη, είναι ότι αποτρέπει και άλλα θύματα να κάνουν αυτές τις διαδικασίες. Όταν περιμένει τρία χρόνια δεν θα το κάνει».

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος – Απολογείται τη Δευτέρα

Το πρωί της Πέμπτης υπό άκρα μυστικότητα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μεταφέρθηκε στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με την παρουσία του στο γραφείο του εισαγγελέα να είναι σύντομη (λιγότερο από μια ώρα έμεινε). Στον παρουσιαστή ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. 

Η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά το αδίκημα της ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου, πράξη που είναι σε κακουργηματικό βαθμό.

Ο παρουσιαστής ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας. 

Να σημειωθεί ότι προανακριτικά, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έχει υποστήριξε πως δεν τα ανέβασε εκείνος τα βίντεο τώρα. «Δεν ξέρω ποιος τα ανέβασε ξανά. Εγώ τα έχω αποσύρει πριν από 3 χρόνια από το διαδίκτυο».

Δια του δικηγόρου του, ο κατηγορούμενος τηλεπαρουσιαστής ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα, δηλώνοντας μετανιωμένος, ενώ ανέφερε ότι επρόκειτο για “τεράστιο λάθος του”. Τόνισε, όμως, ότι τα όποια ροζ βίντεο δημοσιοποίησε κατά το παρελθόν τα έχει κατεβάσει ήδη ο ίδιος, εδώ και πολλά χρόνια, και πως οι αναρτήσεις το τελευταίο διάστημα δεν συνδέονται με το πρόσωπό του.

Μετά την προθεσμία που πήρε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο συνήγορος υπεράσπισης του παρουσιαστή, Γιώργος Δακουράς, δήλωσε: «Ο εντολέας μου προσήχθη σήμερα στον Εισαγγελέα και μαζί με τη δικογραφία που σχηματίστηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στην απολογία του τη Δευτέρα σκοπός είναι να καταδειχθεί ότι η πράξη αυτή, έτσι όπως έχει ασκηθεί από την ποινική δίωξη, δεν συνδέεται με οικονομικό όφελος κανενός ύψους. Είναι εσφαλμένη. Ο ισχυρισμός του είναι αυτός που έχει καταδειχθεί από την πρώτη στιγμή.

Ήταν ένα τεράστιο λάθος του. Έχει λήξει εδώ και χρόνια και δεν έχει καμία σχέση με τις αναρτήσεις, που βρέθηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες από άγνωστο πρόσωπο, που μπορεί να τα είχε στην κατοχή του. Ζητήθηκε σχετικό αίτημα που θα υποβληθεί και στα πλαίσια της ανάκρισης για να ελεγχθεί από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διεύθυνση που έγιναν οι αναρτήσεις και ο χρόνος κατά τον οποίο έγιναν θεωρώντας και επιμένοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτές.

Ο ίδιος δεν υπαινίσσεται τίποτα, δεν μπορεί να είναι βέβαιος για κάτι, αλλά είναι πολύ λογικό όταν υπάρχουν αυτά όλα στη διάθεση οποιουδήποτε και ενώ ο ίδιος τα έχει κατεβάσει, έχει κλείσει ιστοσελίδες εδώ και 3 σχεδόν χρόνια και είναι τουλάχιστον αυτοκαταστροφικό να τα έχει κάνει ο ίδιος. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι συνεχίζει ατάραχος να ζει τη ζωή του, όπως και όσα σκοπίμως διοχετεύονται στη δημοσιότητα ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει τη χώρα.

Σαφέστατα έχω να δηλώσω κι εγώ ότι τα πρόσωπα τα οποία έχουν υποστεί που έχει κάνει στο βαθμό που τα έχει ομολογήσει ο εντολέας μου, έχουν την απόλυτη συμπάθεια μου, αλλά καταλαβαίνεται ότι η υπερβολή αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί άλλα σχέδια. Αυτή τη στιγμή ο στόχος της υπεράσπισης είναι να υπάρξει αντιμετώπιση των κατηγοριών στις πραγματικές τους διαστάσεις. Ζητάει συγγνώμη, έχει μετανιώσει και από εκεί και πέρα το να συνεχίζει να ζει δεν σημαίνει ότι δεν συναισθάνεται το λάθος του. Τα video έχουν κατέβει από τον ίδιο εδώ και πολλά χρόνια».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις