Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια με τριετή αναστολή για το revenge porn

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια με τριετή αναστολή για το revenge porn

Καταδικάστηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος για το revenge porn σε βάρος πρώην συντρόφου του. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον γνωστό παρουσιαστή για την πρώτη υπόθεση ανάρτησης ροζ βίντεο πρώην συντρόφου του, χωρίς τη συγκατάθεσή της. 

Η ετυμηγορία για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο ήταν η καταδίκη του σε πέντε χρόνια φυλάκισης αλλά με τριετή αναστολή. Επίσης, ο Παναγιωτόπουλος θα πρέπει να πληρώσει και πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Όσον αφορά στους όρους της αναστολής, ο παρουσιαστής θα πρέπει κάθε μήνα να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 
Το δικαστήριο του επέβαλε επίσης απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και τον υποχρεώνει να παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κατ’ εξακολούθηση.

Παρά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ότι η κατηγορία θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο Δικαστήριο, οι δικαστές αποφάσισαν ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».

Όπως είπε ο συνήγορος του παρουσιαστή, Γιώργος Δακουράς, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση το δικαστήριο αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς του πελάτη του, ότι οι επίμαχες αναρτήσεις που είχε κάνει σε ιστοσελίδες, δεν είχαν σκοπό να βλάψουν την παθούσα.

Σύμφωνα με νομικούς, η επιβληθείσα ποινή είναι η ανώτερη που θα μπορούσε να επιβληθεί για τη συγκεκριμένη πράξη.

Στη δίκη, που διεξήχθη κεκλεισμένων των ποινών, ύστερα από σχετικό αίτημα της πολιτικής αγωγής, δεν παρέστη ο 59χρονος παρουσιαστής, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του.

Καταθέτοντας, η 30χρονη καταγγέλλουσα φέρεται να αναφέρθηκε στην βλάβη που υπέστη από τη διαρροή του υλικού με προσωπικές της στιγμές στο Διαδίκτυο, τονίζοντας πως είχε εμπιστοσύνη στον κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κατηγορείται για δύο ανάλογες περιπτώσεις ύστερα από καταγγελίες δυο πρώην συντρόφων του. Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν πρόσφατα τις διωκτικές Αρχές και εις βάρος του 59χρονου είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυοδοσία.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ, grtimes.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις