Πέμπτη, 30 Μαΐ
20oC Αθήνα

Σταύρος Κοντονής: Νέα κατάθεση για την ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων επί ΣΥΡΙΖΑ

Σταύρος Κοντονής: Νέα κατάθεση για την ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων επί ΣΥΡΙΖΑ

Νέα συμπληρωματική κατάθεση έδωσε σήμερα (02.02.2022) ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται σχετικά με τις δηλώσεις του πως υπήρξαν σκοπιμότητες για τη μετατροπή από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα μία εβδομάδα πριν από τις Εθνικής Εκλογές του 2019.

«Έδωσα σήμερα διευκρινίσεις που μου  ζητήθηκαν από την εισαγγελική αρχή σχετικά με το ζήτημα της ψήφισης του νέου Ποινικό κώδικα και θέλω να σας αναφέρω ότι όσα είχα πει την προηγούμενη φορά στην κατάθεσή μου, ισχύουν απολύτως» δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας και θέλω να επαναλάβω και αυτό: Ορισμένοι οι οποίοι οργάνωσαν και μεθόδευσαν αυτή την διαδικασία να μην κρύβονται πίσω από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, γιατί όσο προσπαθούν να κρύβονται, τόσο αποκαλύπτονται οι ευθύνες τους» τόνισε ο κ. Κοντονής μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής κατάθεσης, προσθέτοντας ότι διευκρίνισε ό, τι του ζητήθηκε.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις