Ελλάδα

ΣτΕ: Απορρίφθηκε αίτηση υποψηφίων στις πανελλαδικές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απορρίφθηκε από την επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση αναστολής που είχαν υποβάλει υποψήφιοι του 3ου επιστημονικού πεδίου με το παλαιό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Με την αίτησή τους οι προσφεύγοντες ζητούσαν να «παγώσουν» οι αποφάσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, με τις οποίες τους αποδίδεται ποσοστό 9,51% των θέσεων των εισακτέων που αντιστοιχούν στο σύνολο των υποψηφίων ημερησίων ΓΕΛ. Μάλιστα για την ίδια υπόθεση, έχουν καταθέσει και αίτηση ακύρωσης, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 2 Οκτωβρίου 2020 στη μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Να σημειωθεί τέλος ότι η απόφαση της επιτροπής αναστολών εκδόθηκε τάχιστα (οι αιτήσεις αναστολής συζητήθηκαν χθες 26 Αυγούστου) λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης και πριν από την επίσημη ανακοίνωση των βάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ραντεβού στην Άνω Γλυφάδα για την οδική ασφάλεια
Το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουνίου, ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού σχολείου Γλυφάδας, σε συνεργασία με το «StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια» μας προσκαλούν στην 1η ημερίδα Οδικής Ασφάλειας
Child with rucksack riding on bikes in the park near school. Pupil with backpack outdoors.
Άγριος ξυλοδαρμός οδηγού λεωφορείου στο Ίλιον μετά από σύγκρουση με μηχανάκι - «Κατέβηκα και άρχισε να μου ρίχνει μπουνιές»
Μέσα σε λίγα λεπτά, έφτασε το περιπολικό της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ενώ ο οδηγός της μοτοσυκλέτας συνελήφθη
Ίλιον
8