Ελλάδα

ΣτΕ: “Ναι” στην κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος!

«Ναι» είπε το ΣτΕ στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens, έκτασης 22.000 τετραγωνικών μέτρων, στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος του Δήμου Αθηναίων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το… πράσινο φως του ΣτΕ αφορά στην έκταση του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60, Ηρούς και Ακράγαντος).

Η απόφαση του ΣτΕ

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε νόμιμο το σχετικό προεδρικό διάταγμα το οποίο επανακατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω αλλαγής του προσώπου του υπουργού Περιβάλλοντος.

Κατά το παρελθόν (2015) το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε εγκρίνει τον καθορισμό των όρων δόμησης τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων (Ο.Τ. 124,126, 127 και 128) στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, οι οποίοι ωστόσο δεν είχαν ολοκληρωθεί.

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ 71/2018 γνωμοδότησή του με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη, ενέκριναν νόμιμο το νέο σχέδιο Προεδρικού διατάγματος, μόνο ως προς τον έλεγχο της αρμοδιότητας του προτείνοντος υπουργού Περιβάλλοντος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η πρέσβης του Ισραήλ βράβευσε ζευγάρι που έσωσε Εβραίους στην Κατοχή – «Στάθηκαν στο πλευρό μας όταν ο κόσμος σιωπούσε»
Πέντε μέλη της οικογένειας Βενουζίου φιλοξενήθηκαν στο σπίτι του Ηλία Μαχαίρα και της συζύγου του Μαρίας και έμειναν εκεί από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο 1944
Βραβεύτηκε από την πρέσβη του Ισραήλ ζευγάρι που έσωσε Εβραίους στην Κατοχή
Τροχαίο με δύο φορτηγά στα διόδια Πολυμύλου – Κλειστή η Εγνατία Οδός προς Κοζάνη
Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία προκάλεσε τροχαίο με δύο φορτηγά με την Εγνατία να παραμένει κλειστή στο ρεύμα από Βέροια προς Κοζάνη, ενώ η πυκνή ομίχλη περιορίζει σημαντικά την ορατότητα
Τροχαίο με φορτηγά στην Εγνατία
Μαίρη Συνατσάκη για την ΜΚΟ Παιδική Χαρά: «Δεν μου είχε φανεί κάτι περίεργο, έλεγαν πως πρέπει ο κόσμος να ξέρει τα πάντα»
Η επιχειρηματίας και παρουσιάστρια είχε πουλήσει πράγματά της σε πλατφόρμα και τα έσοδα τα είχε διαθέσει στην ΜΚΟ για να στηρίξει ένα άρρωστο παιδάκι
Μαίρη Συνατσάκη 6