Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Στέλιος Διονυσίου: Αρνείται ότι χτύπησε τον αστυνομικό – “Να ελεγχθούν οι κάμερες”

Στέλιος Διονυσίου: Αρνείται ότι χτύπησε τον αστυνομικό – “Να ελεγχθούν οι κάμερες”

Αρνείται κατηγορηματικά ο Στέλιος Διονυσίου ότι χτύπησε τον 27χρόνο αστυνομικό. Ο γνωστός τραγουδιστής, η δίκη του οποίου αναβλήθηκε σήμερα για τις 9 Φεβρουαρίου 2018, ορκίστηκε στην ψυχή του αείμνηστου πατέρα του, Στράτου Διονυσίου, ότι δεν χτύπησε με το αυτοκίνητό του τον νεαρό αστυνομικό, την ώρα που παραβίαζε τα αστυνομικά μέτρα για να διασχίσει δρόμους κλειστούς για τους υπόλοιπους οδηγούς.

«Με είχε πιάσει δυσφορία και αισθανόμουν ότι έπρεπε να πάω αμέσως στην κλινική. Ο αστυνομικός αυτός (σ.σ. άλλος από τον τροχονόμο) μου απάντησε ότι δεν μπορούσα να περάσω, αν και του εξήγησα το πρόβλημα. Μην αντέχοντας, όμως, το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζα και έχοντας έντονη δυσφορία, αγνόησα την κορδέλα και πέρασα. Καθώς κατευθυνόμουν προς την πλατεία Μαβίλη και ενώ βρισκόμουν κάθετα της οδού Βασιλίσσης Σοφίας προς το Σύνταγμα, άκουσα έναν ήχο. Ύστερα από ένα – δύο μέτρα, σταμάτησα να δω τι έγινε. Δεν είδα κάτι που μου να μου τράβηξε την προσοχή, δηλαδή κάποιο αντικείμενο, ούτε φυσικά άνθρωπο. Ακινητοποίησα το όχημα μου, κατέβηκα και με πλησίασε ο αστυνομικός ζητώντας μου εξηγήσεις. Παραξενεύτηκα γιατί δεν τον είχα δει. Ήμουν σε έντονη ψυχολογική πίεση λόγω του ότι έπρεπε να φτάσω στο νοσοκομείο και η σωματική μου δυσφορία καθιστούσε αναγκαία την άμεση μετάβαση μου στην κλινική. Ο εν λόγω ένστολος αστυνομικός μου απευθύνθηκε με αγένεια και νεύρα λέγοντας μου «Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες». Ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και εγώ του επεσήμανα ότι πρέπει να μεταβώ άμεσα στην κλινική…» περιέγραψε ο Στέλιος Διονυσίου.

Όπως υποστηρίζει ο γνωστός τραγουδιστής, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη ζωή του, που ήρθε σε αντιπαράθεση με αστυνομικό: «Πρώτη φορά στη ζωή μου ήρθα σε αντιπαράθεση με αστυνομικό, για το λόγο ότι οι αρχές μου είναι να σέβομαι τους θεσμούς, ουδέποτε θα προέβαινα σε τέτοια πράξη δηλαδή να χτυπήσω αστυνομικό και μάλιστα χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο μου, όπως εν προκειμένω αναφέρει ψευδέστατα ο εν λόγω αστυνομικός».

“Να ελεγχθούν οι κάμερες”

Παράλληλα, προσθέτει: «Ο ψευδαίστατος αυτός ισχυρισμός είναι συκοφαντικότατος για εμένα, αφού προέρχεται από έναν άνθρωπο τον οποίο δεν γνωρίζω και άνευ λόγου δήθεν του επιτέθηκα για να του κάνω κακό. Αυτό διαφέρει από τον χαρακτήρα μου, τις αρχές μου, την αγωγή μου, την προσωπικότητα του και την εν γένει ιδιοσυγκρασία μου. Για εμένα προσωπικά είναι ιδιαίτερα ατιμωτικό το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και ειδικότερα από Αστυνομικό όργανο το οποίο οφείλει να σέβεται και να προστατεύει τους πολίτες. Το γεγονός ότι ουδέποτε έγιναν τα γεγονότα όπως ο ίδιος αναφέρει θα αποδειχθεί από τον έλεγχο στο υλικό των καμερών διαχείριση κυκλοφορίας και γειτονικών καταστημάτων τωνν οποίων ζητώ να αποτελέσουν τμήμα της δικογραφίας, για να αποδειχθεί η πραγματική αλήθεια.Σημειώνω το επείγον του γεγονότος ότι δηλαδή ζήτησα κατ΄εξαίρεση να μου επιτραπεί να περάσω καθώς αντιμετώπιζα πρόβλημα στο στήθος μου το οποίο είχα αντιμετωπίσει και στο παρελθόν. Στη μεταξύ μας στιχομυθία και για να αποδείξω ότι λέει ψέματα, γεγονός ανεπίτρεπτο για αστυνομικό, του είπα: «Για να σου αποδείξω ότι δε σε χτύπησα θα κάνω κάτι για πρώτη φορά στη ζωή μου, σου ορκίζομαι στη ψυχή και στα κόκαλα του πατέρα μου, εσύ που ορκίζεσαι;». Εισέπραξα την απάντηση: «Τα παιδάκια θα παίζουμε τώρα;». Αιτούμαι για να αποδειχθεί η πραγματική αλήθεια να ελεγχθούν οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και οι κάμερες από γειτονικά καταστήματα, οπότε πάσης αμφιβολίας θα αποδειχθεί ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα. Άλλωστε υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί οι οποίοι μπορούν να καταθέσουν όλα όσα συνέβησαν».

Η εκδοχή του αστυνομικού

Από την πλευρά του, ο νεαρός αστυνομικός δίνει μία άλλη εκδοχή των γεγονότων: « (…) Είδα να συνομιλεί ο οδηγός του οχήματος με τον δόκιμο Αστυφύλακα. Από τη συνομιλία τους και επειδή βρισκόμουν σε πολύ κοντινό σημείο με αυτούς, αντιλήφθηκα πως ζητούσε από τον Δόκιμο Αστυφύλακα να επιτρέψει σε αυτόν να περάσει από την αστυνομική κορδέλα και να κατευθυνθεί επί της οδού Δορυλαίου. Ξαφνικά, φώναξε δυνατά στον Δόκιμο Αστυφύλακα και ξεκίνησε με το όχημα του παραβιάζοντας την αστυνομική κορδέλα, καθώς και τις εντολές του Δόκιμου αστυφύλακα, κατευθυνόμενος προς το μέρος μου, επί της οδού Δορυλαίου. Βλέποντας αυτή του την ενέργεια προσπάθησα με τροχονομικές κινήσεις να αποτρέψω την ενέργεια αυτή, καθώς η πομπή του επισήμου ήταν σε απόσταση δευτερολέπτων από το σημείο. Περνάει λοιπόν κάθετα τη Λ. Βας. Σοφίας και έρχεται κατά πάνω μου για να εισέλθει στην οδό Δορυλαίου. Αφού είδα ότι δεν σταματάει, έκανα άμεσα στην άκρη, με αποτέλεσμα ο οδηγός του οχήματος να με χτυπήσει με τον δεξιό καθρέφτη στο δεξί χέρι. Του φώναξα έχω την πινακίδα του οχήματος σου και θα υποβάλλω μήνυση. Ο οδηγός με άκουσε, κατέβηκε από το αμάξι και με απειλητικό τρόπο με πλησίασε προς το μέτωπο μου και μου είπε : «Τι θες ρε μ…, σας είπα ότι θέλω να περάσω». Του απάντησα «Παραμείνετε στο σημείο, θα καλέσω περιπολικό, για να σας υποβάλλω μήνυση». Στη συνέχεια απομακρύνθηκα από εκείνον και πήγα μπροστά από το όχημα του καλώντας την Άμεση Δράση. Ενώ μιλούσα τηλεφωνικά με τον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης, ο οδηγός του οχήματος με προσέγγισε και μου είπε: « Αντε … ρε …» και γενικά για τα αστυνομικά μέτρα».

Στη δική του κατάθεση ο αστυνομικός που πρώτος συνομίλησε με τον Στέλιο Διονυσίου περιγράφει: «Εξ αρχής, ο οδηγός είχε πρόθεση να παραβιάσει την αστυνομική κορδέλα και να κατευθυνθεί προς την οδό Δορυλαίου. Άμεσα πήγα προς τον οδηγό και του είπα «θα ακολουθήσετε κανονικά τη ροή του δρόμου». Μου απάντησε ότι έπρεπε να στρίψει τώρα με το επιχείρημα ότι ήθελε να πάει σε κλινική, καθώς είχε πρόβλημα υγείας. Επέμενα. Αυτός ξεκίνησε απότομα, παραβίασε την αστυνομική κορδέλα και κατευθύνθηκε προς την οδό Δορυλαίου και προς το μέρος του συναδέλφου που βρισκόταν στη μέση του δρόμου. Ξαφνικά άκουσα απότομα φρεναρίσματα. Άκουσα τον οδηγό του οχήματος να βρίσκεται σε οξύθυμη κατάσταση και να λέει στον συνάδελφο «γ@@ω την Π…. σου», «Άντε και γ@@@ σου, έχω πρόβλημα υγείας, πρέπει να πάω στην κλινική». Του είπα «να μάθετε να σέβεστε» και μου απάντησε με ειρωνικό ύφος «τι είσαι εσύ;».

Την εξύβριση του αστυνομικού επιβεβαιώνει στην κατάθεση του ο συνάδελφός του που απάντησε στην κλήση του στο κέντρο της Αμεσης Δράσης:

«Ο αστυνομικός μου τηλεφώνησε ταραγμένος και μου είπε ότι χρειάζεται σύντομα ενίσχυση διότι ένας οδηγός με το όχημα του τον χτύπησε, τον απειλούσε και τον εξύβριζε. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας άκουσα ένα άτομο να τον εξυβρίζει λέγοντας «άντε γαμήσου ρε μαλάκα».

Ο καταγγέλλων αστυνομικός εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος δεν διαπίστωσε κακώσεις. Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται:«Εκ της γενομένης σήμερον κλινικής εξέτασης δεν παρατηρούνται μακροσκοπικώς εμφανείς κακώσεις σώματος.Ετέθη ανάρτηση δεξιού άνω άκρουςΑιτιάται διά άλγος αντίχειρα της δεξιάς άκρας χειρός».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις