Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Στέλιος Λουκίδης: Αναμένουμε αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ στα τέλη Αυγούστου

Στέλιος Λουκίδης: Αναμένουμε αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ στα τέλη Αυγούστου

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι θα είναι οι πρώτοι που θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας, Στέλιου Λουκίδη. Ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ανέφερε πως γίνονται ακόμα συζητήσεις για την επαναληπτική δόση.

Επεσήμανε, σχετικά με το εμβόλιο του κορονοϊού, ότι τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα εθελοντών, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, που συμμετείχαν σε μελέτες και τότε θα γνωρίζουμε ποιοι από αυτούς που νόσησαν.

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, λέγοντας πως το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για αυξημένα μέτρα προστασίας. 

Όπως είπε μετά την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου, ίσως έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό περιστατικών: «Είναι αδύνατο να μη γίνουν εισαγωγές στα νοσοκομεία. Επίσης, θα αυξηθούν και οι ΜΕΘ».

«Χθες, είχαμε την ανακοίνωση της Παιδιατρικής Εταιρείας και την έρευνα της ανοσογονικότητας και της ασφάλειας σε παιδιά 12-17 ετών», που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ανήλικους.

Τέλος, σημείωσε πως lockdown θα έχουμε από Σεπτέμβρη μόνο αν ξεφύγει σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις