Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Στη Δικαιοσύνη οι μηχανικοί για την ακύρωση των αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών

Στη Δικαιοσύνη οι μηχανικοί για την ακύρωση των αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Προσφυγές κατέθεσαν δεκάδες διπλωματούχοι μηχανικοί, με τον συντονισμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), προκειμένου να ακυρώσει η Δικαιοσύνη τις αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές που επιβάλλει ο ΕΦΚΑ για τα έτη 2011 και 2012, αποστέλλοντας τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο, οι Έλληνες μηχανικοί εξωθούνται σε οικονομικό μαρασμό, ενώ παραβιάζεται σωρεία διατάξεων και αρχών τόσο του ελληνικού Συντάγματος όσο και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να παραπεμφθούν οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας με βάση τις διατάξεις του Ν. 3900 του 2010 για την πρότυπη δίκη, καθώς υφίσταται ουσιαστική αντισυνταγματικότητα της νομοθετικής ρύθμισης με βάση την οποία εκδόθηκαν οι προσβαλλόμενες πράξεις.

“Δεν θα τους αφήσουμε να μας διώξουν από το επάγγελμα”

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι παράλογο, για οποιονδήποτε πολίτη, όχι μόνο μηχανικό, να πληρώνει έστω και ένα ευρώ παραπάνω από το 50% του εισοδήματός του για το σύνολο των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων. Ποσώς μάλλον όταν ξεπερνάμε το 100%».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «αυτό ονομάζεται δήμευση περιουσίας, δήμευση από το Κράτος των κόπων και της εργασίας των Ελλήνων μηχανικών. Δεν θα τους αφήσουμε να μας διώξουν από το επάγγελμα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις