Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Στη δημοσιότητα το βίντεο από το ναυάγιο με τους μετανάστες στη Λέσβο με τα 4 νεκρά παιδιά

Στη δημοσιότητα το βίντεο από το ναυάγιο με τους μετανάστες στη Λέσβο με τα 4 νεκρά παιδιά

Πρόκειται για το ένα από τα δύο ναυάγια που συγκλόνισαν τη χώρα, τη Δευτέρα. Δυστυχώς, σε αυτό της Λέσβου, 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους…

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ένα σκάφος του λιμενικού που έκανε προγραμματισμένη περιπολία, βρήκε μια φουσκωτή βάρκα να πλέει ακυβέρνητη μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, γεμάτη με κόσμο.

Η βάρκα ανετράπη με αποτέλεσμα όλοι οι άνθρωποι να βρεθούν στη θάλασσα.

Από το νερό βγήκαν 22 άτομα, τα 4 από τα οποία ήταν νεκρά. Σύμφωνα με τα όσα είπε νωρίτερα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πρόκειται για 4 παιδιά: Ένα βρέφος 11 μηνών, δύο κορίτσια, 8 ετών και 14 ετών και ένα αγόρι 8 ετών.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, το λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα τις συγκλονιστικές εικόνες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στη θαλάσσια περιοχή εμφανίστηκε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής και εκτέλεσε κινήσεις πλησίον του ναυαγίου με μεγάλη ταχύτητα, ενώ εξελισσόταν η διαδικασία περισυλλογής των ναυαγών και εν συνεχεία αρνήθηκαν την παραλαβή των διασωθέντων.

Οι 18 μετανάστες που σώθηκαν μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Μυτιλήνης και δύο από αυτούς διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ενώ οι υπόλοιποι 16 μεταφέρθηκαν στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ.

Οι τέσσερις (04) σοροί παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου.

Προανάκριση γίνεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε. Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν αγνοούμενους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις