Τετάρτη, 29 Μαΐ
24oC Αθήνα

Βαρβιτσιώτης για ναυάγια: Ένα μωρό σώθηκε αλλά δυστυχώς ένα άλλο δεν τα κατάφερε

Βαρβιτσιώτης για ναυάγια: Ένα μωρό σώθηκε αλλά δυστυχώς ένα άλλο δεν τα κατάφερε
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Την βαθιά θλίψη του εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή το γεγονός ότι έχασαν τη ζωή τους τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα σε δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα σε Λέσβο και Σάμο.

Στο ναυάγιο της Σάμου, σώθηκαν 37 άτομα από το Λιμενικό ενώ μία γυναίκα και ένα μωρό βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Μετά από καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σώθηκε το μωρό να σωθεί, δυστυχώς όμως η άτυχη γυναίκα κατέληξε.

Σε άλλο περιστατικό, σε Τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Λέσβου, το Λιμενικό Σώμα βοήθησε 22 άτομα. Δυστυχώς, παρά τις πρώτες βοήθειες τα τέσσερα από αυτά ξεψύχησαν. Πρόκειται για ένα βρέφος 11 μηνών, δύο κορίτσια, 8 ετών και 14 ετών και ένα αγόρι 8 ετών.

Όπως γράφει ο κύριος Βαρβιτσιώτης: «Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν είναι όντως συγκλονιστικές. Ένα μωρό σώθηκε από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Δυστυχώς ένα άλλο μωρό, τρία παιδιά και μία γυναίκα δεν τα κατάφεραν. Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των συνανθρώπων μας».

Και καταλήγει:

«Τα άθλια δίκτυα των λαθροδιακινητών και οι συνεργοί τους σε Τουρκία και Ελλάδα, μπροστά στο κέρδος, συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή αθώων συνανθρώπων μας, ακόμα και παιδιών.

Αυτοί που σκίζουν βάρκες, πετούν τις μηχανές στη θάλασσα και εκθέτουν ακόμα και μωρά σε ακραίους κινδύνους, συλλαμβάνονται ως υπεύθυνοι για την πρόκληση ναυαγίου. Η πρακτική αυτή είναι εγκληματική και οι διακινητές είναι δολοφόνοι. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την ελληνική δικαιοσύνη».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις