Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Στη φυλακή 6 μέλη του κυκλώματος των εκβιαστών στα νότια προάστια

Στη φυλακή 6 μέλη του κυκλώματος των εκβιαστών στα νότια προάστια

Έξι εκ των επτά κατηγορουμένων για το κύκλωμα εκβιαστών στα νότια προάστια προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο έβδομος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι έδωσαν πολύωρες απολογίες από τις 9 το πρωί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ως φερόμενα μέλη κυκλώματος εκβιαστών που «πωλούσε» προστασία σε καταστήματα και είχε στο παλμαρέ του σειρά ξυλοδαρμών, με πεδίο δράσης κυρίως τα νότια προάστια.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για μία σειρά ποινικών αδικημάτων όπως εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση κατ’επάγγελμα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβίαση του νόμου περί όπλων και αντίσταση.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται κατά πληροφορίες το βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους και πως είχαν προχωρήσει σε οποιαδήποτε πράξη εκβιασμού σε βάρος καταστηματαρχών ενώ κάποιοι εξ αυτών παραδέχονται κάποιες πράξεις ξυλοδαρμού υποστηρίζοντας ωστόσο ότι έλαβαν χώρα στο πλαίσιο προσωπικών διαφορών. Παράλληλα, έχουν εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προχώρησαν σε τουλάχιστον 10 επιθέσεις σε μαγαζιά της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας και άλλων περιοχών, από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Στη δικογραφία περιγράφονται δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στις οποίες έφτασαν στο σημείο από τον άγριο ξυλοδαρμό να στείλουν στο νοσοκομείο τα θύματά τους. Η πρώτη περίπτωση αφορά έναν έμπορο αυτοκινήτων όπου για ένα χρέος 15.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και η περίπτωση όπου ένας ιδιώτης βρισκόταν σε διένεξη με άλλο άτομο για ένα πανάκριβο ιδιωτικό σκάφος που έφτανε τα 500.000 ευρώ και ο οποίος επίσης ξυλοκοπήθηκε άγρια από τα μέλη της συμμορίας.

Τα μέλη του κυκλώματος μάλιστα φέρονται να έφταναν πάντα στα καταστήματα με στρατιωτικό βηματισμό, ήταν όλοι τους ντυμένοι με μαύρα ρούχα, ενώ φρόντιζαν να αλλοιώνουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις