Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Στη ΓΑΔΑ ο Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης
Φωτογραφία αρχείου

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης βρέθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, συνοδευόταν από τον δικηγόρο του, προκειμένου να ενημερωθεί αν υπάρχει ένταλμα σε βάρος του. Ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο δικηγόρος του ζήτησαν και συναντήθηκαν με αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης και στην συνέχεια αποχώρησαν, δηλώνοντας ότι είναι στην διάθεση των αρχών, αν χρειαστεί. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, άφησε στους αστυνομικούς την κάρτα του και τα τηλέφωνά του για την περίπτωση που τον αναζητήσουν.

“Μετά από έντονη φημολογία περί εντάλματος σύλληψης και αλλεπάλληλες κλήσεις από δημοσιογράφους τόσο προς εμένα όσο και προς τον κ. Λιγνάδη, ζήτησα ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες μου είπαν ότι ο κος Λιγνάδης δεν αναζητείται. Είμαστε ακόμα σε αναμονή. Συνεχίζουμε να μην έχουμε κάτι (σ.σ. καταγγελία) στα χέρια μας. Ο κ. Λιγνάδης είναι στη διάθεση των αρχών”, δήλωσε στο newsit.gr ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει εάν ο σκηνοθέτης προσήλθε ή όχι στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργουλέα, ο ίδιος και ο Δημήτρης Λιγνάδης δουλεύουν ήδη πάνω στο θέμα της υπεράσπισης του σκηνοθέτη, ο οποίος είναι συγκεντρωμένος και με σκέψη συγκροτημένη απέναντι στο θέμα της υπεράσπισης του, παρά τη μεγάλη πίεση που δέχεται αυτή τη στιγμή από όλα τα δημοσιεύματα και όσα αναφέρουν τα media.

Χθες, ο κ. Λιγνάδης απαντώντας σε όσα είπε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στο πρόσωπο του, είπε με δήλωσή του στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου: «Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου. Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη» ανέφερε ο κ. Λιγνάδης.

Και συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

 

Τι είπε η Λίνα Μενδώνη 

Η υπουργός Πολιτισμού στην μακροσκελή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε επί λέξει: «Δεν βλέπω η Αξιωματική Αντιπολίτευση σήμερα, όταν ήταν κυβέρνηση, να έκανε κάτι για να πει αυτό που λέει σήμερα, ότι ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, είναι, αυτό προκύπτει, όμως, τώρα, γιατί εάν ήταν, και το γνώριζαν, και αν η Υπουργός Πολιτισμού το 2018 δεν εμπόδισε το Εθνικό Θέατρο να χρησιμοποιήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη και αν η πρώην Υπουργός Πολιτισμού γνώριζε και ήταν πρωταγωνίστριά του το 2020, τότε οι ευθύνες και η συγκάλυψη είναι αλλού, δεν είναι εδώ».

Το πρωί, η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταθέτοντας αναφορά και θέτοντας στη διάθεση των ανακριτικών αρχών τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου, όπως επισημαίνει, τα θύματα να μιλήσουν και οι θύτες να εντοπιστούν. Η κ. Μενδώνη επιπλέον ζήτησε, να διερευνηθεί η υπόθεση των σεξουαλικών κακοποιήσεων σε βάθος από τη Δικαιοσύνη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις