Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Στη Βουλή το φιάσκο του διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου

Στη Βουλή το φιάσκο του διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου

Ως το Κοινοβούλιο έφτασαν οι καταγγελίες για ελλιπή διοργάνωση του κολυμβητικού διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου «Cross the Euro Canal – Corinth Canal», που έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατέθεσε επερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού-Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε αυτήν επισημαίνει την παταγώδη αποτυχία της διοργάνωσης, που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, σύμφωνα και με καταγγελίες των ιδίων.

Στην επερώτησή του ο κ.Μαυρωτάς υπογραμμίζει ότι, λόγω κακού σχεδιασμού των διοργανωτών, η εκκίνηση των πρώτων αθλητών δόθηκε στις 11:50 και οι τελευταίες στις 12:50, σε ένα χρονικό σημείο όπου υπάρχει αλλαγή της κατεύθυνσης του θαλάσσιου ρεύματος.

Αυτό είχε ως συνέπεια οι αθλητές να εγκλωβιστούν για ώρες μέσα στο κανάλι και κάποιοι εξ αυτών να εμφανίσουν συμπτώματα υποθερμίας και εξάντλησης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι, από τους περίπου 400 συμμετέχοντες (κάποιοι εκ των οποίων από το εξωτερικό), τερμάτισαν μόλις οι 30.

Ο κ. Μαυρωτάς ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς, με ποια κριτήρια ανατέθηκε η διοργάνωση στην Αναπτυξιακή Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “ΩΓΥΓΗΣ” και κατά πόσον ο ανάδοχος διέθετε εμπειρία διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις