Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στην Αργολίδα ο Αλέξης Τσίπρας – «Η κυβέρνηση μοιράζει δημόσιο χρήμα με αδιαφάνεια»

Αλέξης Τσίπρας

Σε ένα από τα κάστρα της «δεξιάς», στην Αργολίδα θα βρεθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μιλήσει με τους αγρότες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξ αιτίας του παγετού και φυσικά εξ αιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται φυσικά στον απόηχο της αποπομπής του Σπήλιου Λιβανού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού όπως είναι γνωστό  συμμετείχε σε συζήτηση γα «μαύρες σακούλες» και χρήματα που μοιράστηκαν στους κατοίκους του νομού Ηλείας μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή.

Βίντεο και με τον Γιώργο Γεωργαντά

Να θυμίσουμε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στην δημοσιότητα και βίντεο για τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά ο οποίος σε εμφανίζεται –το 2012-  ζητούσε  από τους κατοίκους  να κινητοποιηθούν για την ΝΔ ως αντάλλαγμα τα όσα τους είχαν προσφέρει οι κυβερνήσεις της δεξιάς.

Από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας καυτηρίασε αυτές τα συμπεριφορές λέγοντας :«Μοιράσατε με αδιαφάνεια τεράστιο δημόσιο χρήμα και σήμερα τολμάτε να πείτε στους πολίτες που κρυώνουν ότι θα εκτραπούμε δημοσιονομικά γι’ αυτό δεν τους στηρίζετε. Αντί να μειώσετε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, το ΦΠΑ στα τρόφιμα λέτε ότι θα ξεφύγουμε δημοσιονομικά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  και συνέχισε: «τι κάνατε 2,5 χρόνια; Σας αφήσαμε στρωμένη την οικονομία και το χρέος και εσείς μιλούσατε για το Μητσοτάκης effect. Πού πήγανε όλα αυτά τα χρήματα; Σε επιχειρήσεις και κουμπάρους. Ύστερα σας πρόσβαλε τάχα η παραδοχή του κ. Λιβανού για το 2007. Δεν υπάρχει διαφορά. Είναι η ίδια πρακτική. Είτε με σακούλες, είτε με εμβάσματα, είτε εκτός πόθεν έσχες είναι το ίδιο. Είτε τα μοιράζουν οι Μαυρογυαλούροι του 1960, είτε οι γιάπηδες του 2022 το ίδιο είναι. Αυτή είναι η λογική σας».

«Μοιράζετε χρήματα στα φερέφωνά σας ενώ ο λαός δε μπορεί να περάσει το μήνα»

Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμα ότι :«Ροκανίζετε τα εφόδια. Δεν αυξάνετε τον κατώτατο μισθό αλλά έχετε θράσος να μοιράζετε χρυσούς μισθούς σε γαλάζια golden boys. Πρώτα στην ΔΕΗ τώρα και στον ΕΦΚΑ. Διαβάζω ότι αποφάσισε να ορίσει 8 χιλιάδες ευρώ μισθό το μήνα στον διοικητή του ΕΦΚΑ την ώρα που δεν ανεβάζει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ. Αυτοί είστε την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν μπορούν να περάσουν το μήνα και δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα εσείς δίνεται παχυλούς μισθούς στα δικά σας παιδιά», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «τα χρήματα που μοιράζετε στα φερέφωνά σας τα επικοινωνιακά και τους δικούς σας ανθρώπους είναι χρήματα και μισθοί που στερήθηκαν οι γιατροί και νοσηλευτές, το ΕΣΥ, οι άνθρωποι που έψαχναν κλίνες ΜΕΘ. Τα στερήθηκε το ΕΣΥ γι αυτό και γίναμε εκατόμβη νεκρών και χάθηκαν άδικα συνάνθρωποί μας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις