Ελλάδα

Στην άσκηση «Spartan Warrion 24-1» συμμετείχε η Πολεμική Αεροπορία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στη συνθετική άσκηση της USAFE-AFAFRICA WARFARE CENTER (UAWC) με την επωνυμία «Spartan Warrion 24-1», από τη Δευτέρα 26 έως την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από 19 κράτη, ενώ η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με τη Μοίρα Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (ΜΕΣΕ) του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής, την 116 Πτέρυγα Μάχης και το 1ο ΑΚΕ.

SPARTAN WARRIOR SPARTAN WARRIOR

 

Σκοπός της άσκησης, ήταν η δημιουργία ενός συνθετικού ρεαλιστικού περιβάλλοντος για την εκπαίδευση σε τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο των συμμαχικών δυνάμεων, με τη διεξαγωγή σύνθετων αποστολών σε όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων, με τη ΜΕΣΕ να συμμετέχει από τις εγκαταστάσεις της, μέσω της διασύνδεσης σε διαβαθμισμένο συμμαχικό δίκτυο, με τους Τακτικούς Εξομοιωτές που διαθέτει.

Πηγή: onalert

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Pizza Fan: Νέοι εξοργιστικοί διάλογοι μεταξύ του ιδιοκτήτη με συνεργάτη του – «Υπάρχουν μαγαζιά που έχουν περιθώριο να κόψουν με κέρασμα»
Σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του ιδιοκτήτη της αλυσίδας και συνεργάτη του, μπήκαν στο μικροσκόπιο τα καταστήματα με περιθώριο για περισσότερα «κεράσματα»
Υποκατάστημα της Pizza Fan
Καιρός αύριο: Χαλάει με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα δυτικά, από ανατολικές βορειοανατολικές κυρίως στα ανατολικά και σταδιακά μεταβλητοί στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο με ένταση 4 με 6, έως 7 μποφόρ στα πελάγη
(EUROKINISSI)