Ελλάδα

Στην Αθήνα μεγάλα τεχνολογικά ιδρύματα έρευνας και καινοτομίας από 34 χώρες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου τα μεγαλύτερα ιδρύματα έρευνας και καινοτομίας από 34 έθνη, βρίσκονται στην Αθήνα. Η διοργάνωση γίνεται στα πλαίσια του Global Innovation Summit που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.

Επιχειρηματικοί ηγέτες και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και ιδρύματα που ασχολούνται με την τεχνολογία θα βρίσκονται για λίγες ημέρες στην Αθήνα, δίνοντας τη δυνατότητα συνάντησης για επιχειρήσεις, καινοτόμους ερευνητές και experts χρηματοδότησης για δικτύωση, ανταλλαγή γνώσεων και ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ιδεών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στον χαιρετισμό του, σήμερα (15.11.2022), στην Ακαδημία Αθηνών, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή είναι η στιγμή της Αθήνας, όπως ήταν στο πρόσφατο παρελθόν η Λισαβώνα, το Βερολίνο και το Λονδίνο. Παρά την απώλεια πολύτιμου χρόνου και τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βασάνισαν αυτήν τη μητρόπολη, εκείνη εκτοξεύεται αποφασιστικά προς τα εμπρός.

Σήμερα βιώνουμε πλήρως τρεις μεγάλες μεταβάσεις προς μία πιο πράσινη, δικαιότερη και ψηφιακά οργανωμένη πόλη. Πάρκα πεζοδρόμια, πρόσβαση σε ΑμεΑ, περικοπές δημοτικών τελών και ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι μερικά μόνο παραδείγματα που έχουμε ήδη πετύχει μέσα από τη μακρά και μακροπρόθεσμη λίστα των υποχρεώσεών μας. Ταυτόχρονα, βλέπουμε τρεις μεγάλες επενδυτικές τάσεις να αναβαθμίζουν και να προωθούν τις δυνατότητες και τις υποδομές μας στον τουρισμό, τα ακίνητα και τις δημόσιες υποδομές», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Καινοτομίες στις πόλεις 

Απευθυνόμενος προς τους επιχειρηματικούς ηγέτες επεσήμανε ότι οι τεχνολογίες έξυπνων δικτύων αντιπροσωπεύουν πιθανές λύσεις στις προαναφερθείσες προκλήσεις οδηγώντας τις εταιρείες να καινοτομούν σε επίπεδο πόλης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η μοναδική πρόταση αξίας της καινοτομίας εντοπίζεται στη δυνατότητά της να δημιουργεί καταστάσεις win win για πολίτες, κατοίκους, καταναλωτές, τοπικές αρχές και ομάδες συμφερόντων – επιχειρήσεις.

Ωστόσο, το ευρύ φάσμα εφαρμογής αυτών των νέων τεχνολογιών δυσκολεύει τις κυβερνήσεις να τις κατανοήσουν και να τις ελέγξουν και τις επιχειρήσεις να επικεντρωθούν σε ουσιαστικές εφικτές λύσεις σε πραγματικές προκλήσεις και ζητήματα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, για να διορθωθεί αυτή η ασυμφωνία και να δημιουργηθούν ανατρεπτικές, μετασχηματιστικές και μελλοντικές λύσεις χρειαζόμαστε μία πιο συνεργατική προσέγγιση στον καθορισμό των προβλημάτων. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εφιαλτική νύχτα για 17χρονη στη Ρόδο - Χτυπούσε με μανία επί πέντε ώρες τη σύντροφό του
Από τις 03:30 τα ξημερώματα και έως τις 09:00 περίπου ο σύντροφός της την χτυπούσε με μπουνιές και σφαλιάρες στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ σε κάποια στιγμή φέρεται να της χτυπούσε το κεφάλι στον τοίχο
Περιπολικό
Απολογούνται σήμερα οι 3 συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
Η εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση
επίθεση νέστορα
Συναγερμός από τα κρούσματα σαλμονέλας – Πιθανό η πηγή μόλυνσης να βρίσκεται εκτός Λαμίας, «αποφύγετε για 2-3 ημέρες το κοτόπουλο»
«Η λογική λέει ότι αν είναι να φάμε κάτι τώρα πρέπει να το ψήσουμε καλά, και να αποφύγουμε να καταναλώσουμε για δύο-τρεις μέρες κοτόπουλο, μέχρι να έχουμε φτάσει σε ένα τελικό συμπέρασμα», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
σαλμονέλα 8