Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Στην Αθήνα ο Ερντογάν με άγριες διαθέσεις! Αδιάβατοι οι δρόμοι την Πέμπτη

Ερντογάν
Φωτογραφία αρχείου Reuters

– Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα σήμερα
– Στους δρόμους περίπου 3.000 αστυνομικοί
– Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, αλλάζουν τα δρομολόγιά τους λεωφορεία και τρόλεϊ
– Απαγορεύονται πορείες και συγκεντρώσεις
– Αναλυτικά το πρόγραμμα του προέδρου της Τουρκίας

Όλα είναι έτοιμα για την άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και ένα διήμερο “φωτιά”, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τους πολίτες.

Ο Ερντογάν έρχεται στην χώρα μας με… άγριες – και όχι φιλικές- διαθέσεις, όπως φάνηκε και από την συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας επέλεξε παραμονές της επίσκεψής του στην Ελλάδα να αναφερθεί ξανά στην Συνθήκη της Λωζάννης και την ανάγκη για επικαιροποίησή της, αλλά και στην υπόθεση των οκτώ τούρκων αξιωματικών.

Έτσι, λοιπόν, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι συναντήσεις που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ερντογάν για την Πέμπτη

Οι κάτοικοι της Αθήνας θα πρέπει να “οπλιστούν” με υπομονή (κυρίως την Πέμπτη), καθώς η πρωτεύουσα θα είναι… φρούριο και θα υπάρχουν συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κατά τις μετακινήσεις του τούρκου προέδρου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στις 10.30 π.μ., συνοδευόμενος από την σύζυγό του και τουρκική αντιπροσωπεία. Θα τον υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

11.30: Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».

11.45: Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του κα Βλασία Παυλοπούλου.
Επίσημη τελετή υποδοχής.
Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων.
Επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.
Παρουσίαση των δύο Αντιπροσωπειών.

12.00: Κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων.

12.40: Διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.

13.30: Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ιδιαίτερη συνάντηση.

14.50: Δηλώσεις στον Τύπο.

16.30: Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

19.25: Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan και της συζύγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.
Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του κα Βλασία Παυλοπούλου.
Υπογραφή Βιβλίου Επισκεπτών από τον ξένο επίσημο και τη σύζυγό του.

19.30: Επίσημο δείπνο.

Το Μετρό

Κλειστός θα παραμείνει την Πέμπτη (07.12.2017) καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ο σταθμός «Σύνταγμα» του Μετρό.

Η απόφαση να μείνει κλειστός όλη μέρα ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, ελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης, λόγω της διήμερης επίσκεψης Ερντογάν, θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία ή θα υπάρξουν τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης.

Αυτό θα γίνεται σταδιακά και ανάλογα με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τη λήξη της επίσκεψης την Παρασκευή.

Κλειστή η λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής – Χαμός με τα δρομολόγια

Ειδικότερα για την οδό Πανεπιστημίου στην λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α’ θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Κόλαση θα επικρατεί γενικότερα στους δρόμους του Λεκανοπεδίου αφού πολλοί δρόμοι θα κλείνουν σταδιακά από την τροχαία, ανάλογα με τα δρομολόγια του Ταγίπ Ερντογάν.

Πού θα απαγορευθούν οι πορείες και οι συγκεντρώσεις

Με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017, στις ακόλουθες περιοχές:

α. Στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου  Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Άνθιμου Γαζή – δεξιά Χρήστου Λαδά – συνέχεια Εδουάρδου Λω – συνέχεια Σίνα – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

β. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

γ. Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Την Παρασκευή στην Κομοτηνή (08.12.2017)

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» στις 11.15 π.μ., συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και την αντιπροσωπεία.

Θα τον υποδεχθούν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στις 12:10 αναμένεται να φτάσει στην Κομοτηνή, όπου θα επισκεφθεί το «Kirmahalle Cammi».

13:30-15:00
Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

16:00
Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις