Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στην Αθήνα σήμερα Κάρολος και Καμίλα

πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα

Σχεδόν είκοσι χρόνια πέρασαν από την τελευταία επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας στην χώρα μας. Σήμερα ο Κάρολος και η σύζυγός του δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, θα βρεθούν στην Αθήνα πραγματοποιώντας στην χώρα μας τριήμερη επίσκεψη.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και τον Νοέμβριο του 1998, για την Καμίλα είναι η πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας έχει βρεθεί ωστόσο στο Άγιο Όρος και στα ελληνικά νησιά δεκάδες φορές.

Καμίλα, πρίγκιπας Κάρολος, βασίλισσα Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος

Όπως έχει γίνει γνωστό από τη βρετανική πλευρά, η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα, έχει σκοπό να τιμήσει τους μακραίωνους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

Η Ελλάδα είναι στο αίμα μου, είπε χαρακτηριστικά ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή, θυμίζοντας έτσι έμμεσα την καταγωγή του πατέρα του Φιλίππου ο οποίος γεννήθηκε στην Κέρκυρα.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος θα ξεκινήσει το επίσημο πρόγραμμά του σήμερα με κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη. Αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Θα ακολουθήσει αύριο συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στη συνέχεια επίσκεψη στο συμμαχικό κοιμητήριο Φαλήρου, επίσκεψη σε βρετανικό πολεμικό πλοίο και στο θωρηκτό Αβέρωφ. Στη συνέχεια θα βρεθεί στο συνέδριο του Βρετανικού Συμβουλίου για το διεθνή πρόγραμμα ανώτατης εκπαίδευσης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθεί στις 10 του μήνα μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα το Μουσείο Μπενάκη και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα μαθητών με θέμα το παιδικό βιβλίο στη Μονή Καισαριανής, ενώ θα επισκεφθεί και ξενώνα φιλοξενίας γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Την Παρασκευή Κάρολος και Καμίλα θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στην Κρήτη και στη συνέχεια τα γραφεία ΜΚΟ για τους πρόσφυγες.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις