Ελλάδα

Στην Ελλάδα τα πρώτα διπλά self test για κορονοϊό και γρίπη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης έχουν φτάσει και πωλούνται τα πρώτα διπλά τεστ που δίνουν διάγνωση τόσο για τον κορονοϊό όσο και για την γρίπη Α και Β.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόκειται για self test δηλαδή οι φαρμακοποιοί δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν τα διπλά τεστ κορονοϊού και γρίπης, αλλά τα πωλούν στα φαρμακεία.

«Μία σταγόνα μπαίνει στον covid, μία στο πλακίδιο που είναι για την γρίπη. Υπάρχουν προς πώληση μόνο και όχι προς εκτέλεση γιατί δεν είναι νόμιμο να γίνει η εκτέλεση από το φαρμακείο» είπε φαρμακοποιός στην ΕΡΤ.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, στην πρώτη θυρίδα του κορονοϊού θα εμφανιστεί μία κόκκινη γραμμή κάτω από το γράμμα Τ, ενώ στην περίπτωση της γρίπης, αν εμφανιστεί γραμμή στο Α τότε ο ασθενής νοσεί με γρίπη τύπου Α και αν εμφανιστεί στο Β νοσεί με γρίπη τύπου Β.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικό τροχαίο στα Χανιά: Ασθενοφόρο τράκαρε με αυτοκίνητο και τούμπαρε - Νεκρός ο ασθενής που μετέφερε, 2 διασώστες τραυματίες
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ασθενής που επέβαινε στο ασθενοφόρο κατέληξε από ανακοπή, ενώ από τη σύγκρουση με το ΙΧ τραυματίστηκε ο οδηγός του ασθενοφόρου και ένας ακόμα διασώστης
Τροχαίο στα Χανιά