Ελλάδα

Στην ΕΜΑΚ ο πρώτος υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υπηρεσία: Όποιος δεν εμβολιάζεται… απομακρύνεται

Η σημερινή διαταγή του Πυροσβεστικού Σώματος έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Σύμφωνα με αυτή, θα μπορούν να υπηρετούν στην ΕΜΑΚ μόνο όσοι είναι εμβολιασμένοι. 

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποίησε το OPEN, όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν, θα αντικατασταθούν στις υπηρεσίες τους από άλλους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι άνθρωποι αυτοί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν απομακρύνονται από το Σώμα, απλώς θα αλλάξουν υπηρεσία.

Μάλιστα, δίνεται ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τις 11 Ιουνίου για να εμβολιαστούν οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι όμως θα πρέπει να δηλώσουν τις προθέσεις τους μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες. 

 

Στην διαταγή αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας της ΕΜΑΚ, καθώς εντάσσονται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και είναι πολύ πιθανόν να μεταβούν στο εξωτερικό για παροχή βοήθειας πολιτικής προστασίας, με έξοδα της Ε.Ε., αλλά και για επιχειρησιακές επεμβάσεις σε όλη την επικράτεια, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός όλων των υπηρετούντων στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Αρμόδιος αξιωματικός του Π.Σ. διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αυτό γινόταν πάντα στην ΕΜΑΚ, με τα εμβόλια όλων των μεταδοτικών ασθενειών, καθώς είναι πολύ πιθανό ανά πάσα στιγμή να χρειαστεί να μεταβούν για επιχειρήσεις στο εξωτερικό και πρέπει να είναι θωρακισμένοι απέναντι στις επιδημίες.

Τόνισε επίσης ότι και σε άλλες περιπτώσεις, όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, μετατίθενται σε άλλες υπηρεσίες και αντικαθίστανται από συναδέλφους τους που είναι εμβολιασμένοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Έντονα φαινόμενα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Διαβουλεύσεις αγροτών και Αστυνομίας για να δοθούν επιπλέον λωρίδες για την χριστουγεννιάτικη έξοδο - Συγκλονιστικές εικόνες από drone στην Αθηνών - Λαμίας
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία οδηγού που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί από το Ηράκλειο Αττικής με προορισμό την Καβάλα και στις 16.30 το απόγευμα ήταν ακόμα πριν την Λαμία
Μπλόκα αγροτών: Διαβουλεύσεις αγροτών και Αστυνομίας να δοθούν επιπλέον λωρίδες για την χριστουγεννιάτικη έξοδο – Εφιάλτης η Αθηνών – Λαμίας
Ανανεώθηκε πριν 33 λεπτά
59