Ελλάδα

Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ γνωστός τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω μη κερδοσκοπικής

Το αποτέλεσμα ήταν ο τράπερ να κάνει πολυτελείς αγορές χωρίς να πληρώνει φόρο

Ο δημοφιλής Έλληνας τράπερ πιάστηκε από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ μετά την αγορά ρολογιού αξίας 116.000 ευρώ.

Ο τράπερ εντοπίστηκε από τους ελεγκτές, μέσω του αλγόριθμου της ΑΑΔΕ που «σαρώνει» το διαδίκτυο, καταγράφοντας τη συμπεριφορά καλλιτεχνών, αθλητών και influencer.

Μετά το πρώτο «σήμα» ακολούθησε έλεγχος, κατά τον οποίο βρέθηκε ότι ο τράπερ είχε συστήσει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία η δισκογραφική του είχε πιστώσει το σύνολο των δικαιωμάτων του καλλιτέχνη, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία κάλυπτες και τις… πολυτελείς ανάγκες του καλλιτέχνη όπως την αγορά και διάθεση σε αυτόν πανάκριβων αυτοκινήτων, ρολογιών, ακριβών τσαντών και ρούχων. Μία από αυτές τις αγορές ήταν και το ρολόι των 116.000 ευρώ.

Με απλά λόγια, ο τράπερ δήλωνε ότι κάνει φιλανθρωπικό έργο, ζητώντας από τη δισκογραφική του εταιρεία να αποδίδει εισοδήματά του στη μη κερδοσκοπική. Και μέσω της μη κερδοσκοπικής έκανε τις πολυτελείς αγορές, με αποτέλεσμα ο καλλιτέχνης να μην πληρώνει φόρο για τίποτα. 

Στον trapper καταλογίστηκαν ποσά άνω των 500.000 ευρώ, ενώ ερευνώνται σε βάθος τόσο η μη κεδοσκοπική εταιρεία, όσο και η δισκογραφική, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Για ψευδή κατάθεση ελέγχεται ο Γιώργος Ξυλούρης ή «Φραπές» –  Αυτόφωρο αν δώσει «πράσινο φως» ο Εισαγγελέας
Η πρωτόγνωρη κατάσταση σε επιτροπή του Κοινοβουλίου προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών
Γιώργος Ξυλούρης
Ανανεώθηκε πριν 18 λεπτά
24
Δανός δότης σπέρματος με μεταλλαγμένο γονίδιο: Ένα παιδί είναι νεκρό από καρκίνο και 11 οικογένειες ζουν με τον φόβο για την υγεία των παιδιών τους
Από τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, το ένα κατέληξε από καρκίνο ενώ μετά από λίγο καιρό νόσησε και το αδελφάκι του
πόδια μωρού
Υψηλά ντεσιμπέλ στην εκδίκαση της αγωγής της Τυχεροπούλου κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ - «Ήμουν το μαύρο πρόβατο» λέει η ίδια
Η κ. Τυχεροπούλου έχει «δεχθεί πάρα πολύ λάσπη, η οποία έχει εκτοξευθεί από Προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και από όλο το σύστημα εντός και εκτός του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ / EUROKINISSI