Ελλάδα

Στην “τσιμπίδα” της Εφορίας οι offshore

Μπλόκο στις συναλλαγές χιλιάδων offshore εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ετοιμάζει...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

το Υπουργείο Οικονομικών. 
Στο γραφείο του Γ.Παπακωνσταντίνου βρίσκεται λίστα 128 σελίδων με 3.684 “εξωχώριες” εταιρείες, που διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία σε περιοχές-φιλέτα, όπως το κέντρο της Αθήνας, η Εκάλη, το Λαγονήσι, η Μύκονος κ.λπ. Σήμερα οι εταιρείες αυτές πληρώνουν γιά τα ακίνητα φόρο μόλις 3% επί της αντικειμενικής αξίας.
Άλλες 2.000 offshore δεν διαθέτουν μεν ακίνητα, αλλά έχουν μεγάλο όγκο συναλλαγών, ενώ υπάρχουν ενδείξεις και γιά παράνομες δραστηριότητές τους.
Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τους τρόπους γιά να περνούν όλες οι συναλλαγές των εταιρειών αυτών μέσω τραπεζικών λογαριασμών, γιά να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Δένδιας επισκέφτηκε την ελληνική πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία – «Αποκτούν εμπειρία που χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις»
«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται αυτή την εμπειρία, γιατί η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που δεν αντιμετωπίζει απειλές»
Επίσκεψη Δένδια στη Σαουδική Αραβία
Τριήμερο με βροχές, κρύο και 7 μποφόρ – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και στην Αττική με μονοψήφιες τιμές
Σε Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Θεσσαλία και ανατολική Στερεά τα πιο ισχυρά φαινόμενα - Εξασθενούν οι βροχές το Σάββατο - Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI