Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Στο μνημείο του Παύλου της η Μάγδα Φύσσα: “Θέλω την εσχάτη των ποινών”

Στο μνημείο του Παύλου της η Μάγδα Φύσσα: “Θέλω την εσχάτη των ποινών”
Φωτογραφία Αρχείου

Στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι βρέθηκε, το πρωί της Πέμπτης (8/10), η μητέρα του Μάγδα. Η γυναίκα-σύμβολο μία μέρα με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής δήλωσε πως δεν δικαιώθηκε μόνο το παιδί της αλλά και όλη η κοινωνία.

«Όχι μόνο το παιδί μου. Δικαιώθηκε η κοινωνία. Δικαιωθήκαμε» ανέφερε η Μάγδα Φύσσα, σχολιάζοντας την ιστορική απόφαση για την Χρυσή Αυγή καθώς χαρακτηρίστηκε από το δικαστήριο εγκληματική οργάνωση. Είπε ακόμα ότι προσωπικά θα ήθελε την εσχάτη των ποινών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από χθες έχουν βρεθεί δεκάδες πολίτες αφήνοντας στο μνημείο λουλούδια και σημειώματα.

 

Λίγο αργότερα, στις 12:45, η Μάγδα και ο Τάκης Φύσσας προσήλθαν, χωρίς να κάνουν δηλώσεις, στο Εφετείο όπου συνεχίζεται η διαδικασία επί των ελαφρυντικών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το βράδυ της Τετάρτης (7/10) η Μάγδα Φύσσα είχε χαρακτηρίσει «ιστορική νίκη» για την Δημοκρατία την απόφαση και σε αναμονή των ποινών είχε εκδηλώσει την προσδοκία η επόμενη ημέρα να εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο.

Click4more: Δίκη Χρυσής Αυγή: Ποια είναι η Μαρία Λεπενιώτη – Η δικαστής που έβγαλε την ιστορική απόφαση

Στο Εφετείο, η διαδικασία προβλέπει ότι μετά την αγόρευση της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων έχουν το δικαίωμα να δευτερολογήσουν. Αμέσως μετά, το δικαστήριο θα συνεδριάσει επί των ποινών.

Η τύχη των καταδικασμένων πλέον στελεχών της Χρυσής Αυγής αναμένεται να ανακοινωθεί, εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, αργά το βράδυ της Πέμπτης (8/10).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις