Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Στο νέο τους απόκτημα, τα οχήματα Polaris, εκπαιδεύτηκαν στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

Στο νέο τους απόκτημα, τα οχήματα Polaris, εκπαιδεύτηκαν στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

Εκπαίδευση των αξιωματικών και υπαξιωματικών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ στον χειρισμό, στη λειτουργία και στη συντήρηση των νεοαποκτηθέντων οχημάτων ειδικών αποστολών Polaris MRZR, πραγματοποιήθηκε, από 5 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η ΔΕΠ, στο πλαίσιο αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της και των μέσων που διαθέτει, παρέλαβε τέσσερα οχήματα Polaris MRZR με σκοπό την επιχειρησιακή τους αξιοποίηση σε όλα τα είδη αποστολών των μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, προστίθεται στην ανακοίνωση, δύναται να συμμετέχουν σε αποστολές αναγνώρισης, επιτήρησης, άμεσης επιθετικής ενέργειας, καθώς και αποστολές υποστήριξης όπως μεταφορά υλικών και διακομιδές τραυματιών.

Τα οχήματα μάχης έχουν την δυνατότητα να φέρουν ένα μεγάλο εύρος οπλικών συστημάτων, από πολυβόλο minigun έως αντιαρματικά βλήματα ή κατευθυνόμενες ρουκέτες, καθώς και ειδικό εξοπλισμό παρατήρησης, επικοινωνιών και ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ λόγω των τεχνικών προδιαγραφών τους δύναται να μεταφέρονται από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και από ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις