Σάββατο, 13 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο ψυχιατρείο ο οδηγός του Fiat Panda που… “μπούκαρε” τη Βουλή

Στο ψυχιατρείο ο οδηγός του Fiat Panda που… “μπούκαρε” τη Βουλή

Αφού εξετάστηκε από τον ψυχίατρο της Αστυνομίας, ο οδηγός του Fiat Panda που έκανε… ανώ κάτω την Αθήνα και σχεδόν “μπήκε” στη Βουλή με το αυτοκίνητο τα ξημερώματα της Δευτέρας (08.10.2018), οδηγήθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Σωτηρία για νοσηλεία.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ο 59χρονος οδηγός του Fiat Panda, μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε από την Αττική Οδό, συνεχίστηκε στην Κηφισίας και τη Βασιλίσσης Σοφίας, έφτασε ώς την… πόρτα του Κοινοβουλίου, σπάζοντας τη μπάρα στη Βουλή, κάτι κολονάκια στη Ριζάρη και “σμπαραλιάζοντας” τα μέτρα ασφαλείας.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, ο οδηγός που ήταν σε κατάσταση μέθης με το ποσοστό του αλκοόλ στο αίμα του να είναι στο 1,30 (0,25 είναι όριο), είχε πει στους αστυνομικούς ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε ζητήσει να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Έτσι, με εντολή εισαγγελέα, μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία.

Το χρονικό της καταδίωξης ως τη Βουλή

Η “τρελή” πορεία του άνδρα που εισέβαλε στη Βουλή ξεκίνησε από την Αττική Οδό. Ο 59χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και φαίνεται ότι από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να οδηγήσει. Έτσι αποφάσισε να σταματήσει στην άκρη της Αττικής Οδού για να συνέλθει. Οι αρμόδιοι είδαν από τις κάμερες τον οδηγό στην άκρη του δρόμου και ενημέρωσαν την τροχαία.

Θα μπορούσε να είναι ένα απλό περιστατικό με έναν μεθυσμένο οδηγό, ωστόσο η υπόθεση μετατράπηκε σε… θρίλερ.

Όταν ο 59χρονος είδε δυο περιπολικά να τον πλησιάζουν αντί να ζητήσει βοήθεια εξηγώντας ότι έκανε το λάθος να πιει υπερβολικά, μάλλον πανικοβλήθηκε σκεπτόμενος τις επιπτώσεις και έτσι πήρε μέσα στη… θολούρα του την απόφαση να διαφύγει…

Κάπως έτσι έβαλε μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου και ξεκίνησε την ανεξέλεγκτη, όπως αποδείχθηκε πορεία, μέσω της λεωφόρου Κηφισίας προς το κέντρο.

Στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη, λόγω της κατάστασή του έχασε τον έλεγχο και χτύπησε στα κολωνάκια που υπάρχουν στο σημείο. Συνέχισε ωστόσο και “κατάφερε” να περάσει στο προαύλιο της Βουλής φτάνοντας μέχρι το σημείο πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη όπου τελικά το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε.

Από ένα θαύμα (και για τον ίδιο) ο 59χρονος κατάφερε να διασχίσει μια απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων χιλιομέτρων καταδιωκόμενος από περιπολικά χωρίς να προκαλέσει τροχαίο. Εισβάλλοντας στη Βουλή βρέθηκε αντιμέτωπος με δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς οι οποίοι ωστόσο γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν ήταν επικίνδυνος…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις