Ελλάδα

Στο ΣτΕ ο Παπαουλάκης – Ζητά να ακυρωθεί η απόλυση του από τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο o Νικόλαος Παπαουλάκης, ζητώντας την ακύρωση της απόλυσης του από τη θέση του αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία υποστηρίζει ότι αποτελεί "έμμεση πολιτική εκδικητική ενέργεια της Κυβέρνησης".

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης το οποίο επικαλείται ο κ. Παπαουλάκης με την προσφυγή του ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας το Φθινόπωρο του 2017 του ζητήθηκε από τη Ν.Δ. να συμμετέχει σε συζήτηση στα γραφεία του κόμματος για τη μετάβαση του ραδιοφώνου από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή. Πράγματι στο αίτημα ανταποκρίθηκε και παραβρέθηκε στη συνάντηση αυτή, όπως είχε κάνει και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν όταν κλήθηκε από άλλους φορείς (εκτός Ν.Δ.).

Όπως αναφέρει στην αίτησή του, μετά την επίμαχη συνάντηση δέχθηκε επίθεση από μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, από την οποία διασύρθηκε δημόσια, καθώς εμφανίστηκε ως έμμισθος σύμβουλος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ως εντεταλμένος σύμβουλος του Σαμάρα, κ.λπ. Το θέμα τέθηκε στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ η οποία με πλειοψηφία ψήφων 6 υπέρ και μιας κατά, αποφάσισε ότι δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα ο Νικόλαος Παπαουλάκης.

Παρ΄ όλα αυτά, από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο με ψήφους 3-2 του επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης, με το σκεπτικό ότι έχει παραβιάσει την αρχή της αμεροληψίας που διέπει τη λειτουργία της ΕΕΤΤ. Στη μειοψηφία ήταν και η πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου, σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα, η οποία μαζί με το μέλος Γιώργο Δελλή, υποστήριξαν ότι η προσήκουσα ποινή είναι αυτή της επίπληξης.

Τι υποστηρίζει ο κ. Παπαουλάκης

Στην προσφυγή του ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Παπαουλάκης υποστηρίζει ότι ότι εσφαλμένα η απόφαση της απόλυσης υπέλαβε ότι επλήγη το κύρος της ΕΕΤΤ και ότι παραβιάζεται η αρχή της αμεροληψίας, λόγω της συγκεκριμένης συμπεριφοράς του. Και αυτό επειδή παραβλέφθηκε ότι η δημοσιότητα που ακολούθησε από την συμμετοχή του στην επίμαχη συνάντηση στα γραφεία της Ν.Δ. (9.10.2017) δεν προσέβαλε το κύρος της ΕΕΤΤ, καθώς εκτός από το φιλοκυβερνητικό Τύπο, κανένας άλλος δεν ασχολήθηκε με το περιστατικό. Τα σχόλια που ακολούθησαν συνηθίζονται στην πολιτική αντιπαράθεση και είναι αδιανόητο να συνιστούν τεκμήριο έλλειψης πολιτικής ουδετερότητας και δεν αποδεικνύουν αξιόπιστα την παραβίαση της αρχής της αμεροληψίας, προσθέτει στην αίτησή του.

Επιπλέον, τονίζει ότι ο θόρυβος που προκλήθηκε οφείλεται αποκλειστικά σε ανακριβείς δηλώσεις κυβερνητικών κύκλων και κακόβουλες ανακοινώσεις των αρμοδίων υπουργών. Με άλλα λόγια -όπως υποστηρίζει- αντιμετωπίσθηκε δημοσίως ως πολιτικός αντίπαλος, ο οποίος έπρεπε να τιμωρηθεί επειδή τήρησε το Σύνταγμα και το νόμο σε ευαίσθητες πολιτικές υποθέσεις. Παράλληλα, τονίζει ότι η απόλυσή του είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στο ενωσιακό δίκαιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: Ποιος είναι ο Παναγιώτης Καραΐσκος που βγήκε νικητής του αγώνα των 10 χλμ
«Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που πρωταγωνιστώ και διεκδικώ την πρώτη θέση, πέρσι δεν τα κατάφερα, φέτος τα κατάφερα, όπως και πρόπερσι» λέει ο μαραθωνοδρόμος
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
«Τη χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει» λέει ο γαμπρός της 70χρονης που κατέληξε μετά τον ξυλοδαρμό της στη Γλυφάδα
«Η γυναίκα δεν επικοινωνούσε, μόνο νοήματα, δεν μίλαγε - λίγο ξύπνησε, λίγο μίλαγε η γυναίκα μου και μετά αυτό» λέει ο γαμπρός της 70χρονης
Η 70χρονη
Ο βίος του youtuber ιερέα με τα 2,2 κιλά κοκαΐνη: Από τα ράσα στις πασαρέλες και από την πίστη στο εύκολο χρήμα
Αυτοανακηρύχθηκε «Αρχιεπίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών», δημιούργησε τη δική του «μητρόπολη» μέσα σε διαμέρισμα της Αθήνας και τελούσε «λειτουργίες» και «χειροτονίες»
Ιερέας
Νέο κύκλο ισχυρών 40ωρων καταιγίδων «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι - Πορτοκαλί συναγερμός από την ΕΜΥ
Από το απόγευμα της Κυριακής θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες σε όλη τη χώρα, με τα φαινόμενα να μην υποχωρούν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας - Οι αναρτήσεις Κολυδά και Τσατραφύλλια
Βροχή