Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης και τα αυθαίρετα ως αιτία της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης και τα αυθαίρετα ως αιτία της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι
φωτογραφία Reuters

Τα αυθαίρετα κτίσματα, όπως η διαβόητη μάντρα στο Κόκκινο Λιμανάκι, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας για την πύρινη λαίλαπα που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στην Ανατολική Αττική.

Λεπτομερέστερα, έγινε σήμερα γνωστό ότι διευρύνεται το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Βάρβαρα Γνεσούλη για τις φονικές πυρκαγιές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, έδωσε παραγγελία να ερευνηθεί στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας το κατά ποσό έχουν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου για την πρόσβαση πολιτών στις παραλίες.

Η εισαγγελέας, μετά την παραγγελία του κ. Κοντονή, αναμένεται να καλέσει όχι μόνο ιδιοκτήτες προκειμένου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές άδειες αλλά και αρμόδιους από την πολεοδομία που θα κληθούν να απαντήσουν αν είχαν γίνει οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.

Παράλληλα, η κυρία Γνεσούλη συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την εξέταση μαρτύρων στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης.

Κύκλος καταθέσεων για τη φονική πυρκαγιά

Ήδη ενώπιόν της έχουν καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, ο ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.

Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί ο δήμαρχος Πεντέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημήτρης Κατσιγιάννης, ενώ αναμένεται να λάβει κλήση και ο Δημήτρης Μπαλτάκος επικεφαλής της ομάδας Ο.Υ.Κ του Λιμενικού Σώματος.

Για αύριο (01.08.2018) κλήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα που αναπληρώνει τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπηρεσιακών στελεχών η Εισαγγελία θα ζητήσει από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να λάβουν καταθέσεις συγγενών θυμάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις