Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Στον αέρα η δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Αίτηση εξαίρεσης της προέδρου από τους συνηγόρους υπεράσπισης

Στον αέρα η δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Αίτηση εξαίρεσης της προέδρου από τους συνηγόρους υπεράσπισης

Αίτηση εξαιρέσεως της προέδρου του Τριμελους Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Μαρίας Κουτέρη, που δικάζει την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατέθεσαν σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η οποία αφορά “κόκκινα δάνεια” κατά την περίοδο 2008-2010 με 35 κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο. Η δίκη διεξαγεται εδώ και ενάμιση χρόνο. Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης καταλογίζουν στην πρόεδρο του δικαστηρίου   έλλειψη νηφαλιότητας και μεροληπτική διάθεση κατά τη διαδικασία.

«Πλήθος μειωτικών εκφράσεων από την Πρόεδρο»

«Είναι η πρώτη φορά, στα 44 χρόνια δικηγορίας, που καταθέτω αίτηση εξαίρεσης για δικαστή, δεν έχω έλθει ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση», σημείωσε ο Αθανάσιος Βαρλάμης, συνήγορος του κατηγορουμένου Άγγελου Φιλιππίδη. Ο κ. Βαρλάμης έκανε αναφορά σε πλήθος μειωτικών εκφράσεων που – όπως υπογράμμισε – έχει διατυπώσει η πρόεδρος, τόσο για τους κατηγορούμενους, όσο και για στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας.

Την αίτηση του κ. Βαρλάμη δήλωσε ότι συνυπογράφει ο συνήγορος Τάκης Μιχαλόλιας, ενώ άλλοι συνήγοροι έκαναν ευθέως λόγο για πρόβλημα περαιτέρω διεξαγωγής της δίκης.

Και δήλωση αποχής…

Την αίτησης εξαίρεσης προηγήθηκε η δήλωση αποχής του μέλους της σύνθεσης, Αναστασίας Πρίφτης, η οποία επικαλέστηκε αδυναμία συνεργασίας με την πρόεδρο του δικαστηρίου. Η αίτηση αποχής της εφέτου ωστόσο απορρίφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Εάν γίνει δεκτή η αίτηση εξαιρέσεως που κατάθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, τότε, η δίκη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα αρχίσει από την αρχή με άλλη σύνθεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις