Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Στον αέρα το “βραχιολάκι” μετά την απόδραση της 43χρονης

Στον αέρα το “βραχιολάκι” μετά την απόδραση της 43χρονης

Στο “μικρόσκοπιο” της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών μπαίνει η απόδραση της 43χρονης κατηγορούμενης για την υπόθεση της Energa-Hellas Power η οποία βρισκόταν σε κατ΄οίκον περιορισμό με “βραχιολάκι” και η οποία το Σάββατο το απόγευμα…εξαφανίστηκε και από τότε παραμένει άφαντη!

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωση του τονίζει πως επανεξετάζεται το καθεστώς της ηλεκτρονικής επιτήρησης με “βραχιολάκι” για να διαπιστωθούν αστοχίες και να γίνουν βελτιώσεις”.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Αντώνης Λιόγας διέταξε τη διενέργεια προκακταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθούν οι συνθήκες παραβίασης της ηλεκτρονικής επιτήρησης από την 43χρονη κατηγορουμένη.Ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητεί να ερευνηθεί εάν υπήρξε ολιγωρία των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό της 43χρονης ή παραλείψεις από την πλευρά της εταιρίας.Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο εισαγγελέας εφετών Γρηγόρης Πεπόνης.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει σε ανακοίνωση του πως “το περιστατικό εξετάζεται λεπτομερώς προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αστοχίες και να γίνουν οι κατάλληλες βελτιώσεις”. Παράλληλα, τονίζει πως μέχρι στιγμής η ηλεκτρονική επιτήρηση σε “κατ΄οικον περιορισμό ή εκπαιδευτική άδεια” έχει εφαρμοστεί σε έντεκα άτομα χωρίς καμία παραβίαση των όρων μέχρι προχθές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής :

“Η παραβίαση από επιτηρούμενη των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») διαπιστώθηκε το Σάββατο, 19.11.2016, στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, η επιτηρούμενη, υπόδικη για οικονομικά εγκλήματα, απομακρύνθηκε από το σπίτι της και στη συνέχεια έσπασε και πέταξε τη φορητή συσκευή ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και η αναζήτησή της συνεχίζεται. Το περιστατικό εξετάζεται λεπτομερώς προκειμένου να διαπι στωθούν τυχόν αστοχίες και να γίνουν οι κατάλληλες βελτιώσεις.

Η ηλεκτρονική επιτήρηση, σε κατ’ οίκον περιορισμό ή εκπαιδευτική άδεια, έχει συνολικά εφαρμοστεί σε έντεκα άτομα, χωρίς καμιά παραβίαση των όρων της μέχρι προχθές. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο στηρίζεται στη διαρκή παρακολούθηση αλλά και την εμπιστοσύνη των επιτηρουμένων. Τα εναλλακτικά μέτρα της κράτησης, που υιοθετούνται διεθνώς ως προτεραιότητα της αντεγκληματικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται απαρεγκλίτως”.

Νωρίτερα, η εταιρία G4S που έχει αναλάβει τη λειτουργία του συστήματος σε ανακοίνωση της τόνιζε πως ενημέρωσε άμεσα για την φυγής της κατηγορούμενης και “σύμφωνα με τις διαδικασίες όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και συνέχισε να παρέχει διαρκή ενημέρωση σε αυτές για τη θέση και την πορεία του επιτηρουμένου ατόμου μέχρι της στιγμής που έλαβε σήμα αποκοπής του ιμάντα του «βραχιολιού», το οποίο και εντόπισε και περισυνέλλεξε στη συνέχεια”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε