Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 – Δεν θα αποβιβαστεί κανείς πριν γίνουν νέα τεστ

Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 – Δεν θα αποβιβαστεί κανείς πριν γίνουν νέα τεστ

Από τις 05:00 τα ξημερώματα στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 όπου εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού στο πλήρωμα. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς θα βρεθούν στο λιμάνι για τους επαναληπτικούς ελέγχους. Μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Όσοι κατέβουν μετά τα τεστ, θα μπουν σε καραντίνα.

Στο λιμάνι του Πειραιά, στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας “Θεμιστοκλής” του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου), κατέπλευσε στις 05:00 το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6.

Στο κρουαζιερόπλοιο της TUI εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό μεταξύ των μελών του πληρώματος, ύστερα από δειγματοληπτικούς ελέγχους. Ο χώρος στον οποίο έδεσε το πλοίο επιλέχθηκε με τη συνεργασία του Λιμεναρχείου και Υγειονομείου Πειραιά σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία.

Click4more: Βήμα – βήμα τι θα γίνει με το κρουαζιερόπλοιο! Ο Τσιόδρας, οι Έλληνες και τα θετικά κρούσματα

Από το κρουαζιερόπλοιο, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος, ενώ στις 07:30 στο πλοίο θα επιβιβαστεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στο λιμάνι θα βρεθούν επίσης ο Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας είπε πως όταν ολοκληρωθούν τα τεστ τόσο στο πλήρωμα όσο και στους επιβάτες, όσοι βρεθούν αρνητικοί θα κατέβουν μεν από το πλοίο αλλά θα μπουν σε καραντίνα. “Η διασπορά μέσα στο πλοίο μπορεί να είναι τεράστια” τόνισε αλλά σημείωσε ότι δεν πρόκειται για υγειονομική βόμβα, αφού όσοι βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο είναι περιορισμένοι εκεί. 

Σημείωσε δε, όσον αφορά στα τεστ (σ.σ. όποιος ανέβηκε στο κρουαζιέροπλοιο είχε τεστ 72 ώρες πριν) ο Νίκος Σύψας τόνισε πως τα τεστ δεν είναι πανάκεια και πως αν κάποιοιος έχει κολλήσει χθες και κάνει το τεστ σήμερα, δεν θα βρεθεί θετικός. 

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα. 

Συναγερμός στο κρουαζιερόπλοιο

Ο συναγερμός σήμανε χθες (28.09.2020) όταν το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Μήλου και έγινε γνωστό πως 12 από τα μέλη του πληρώματος έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό. 

Στα 12 μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό βρέθηκε χαμηλό ιικό φορτίο. Όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί. 

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο, οι άνθρωποι αυτοί να είχαν προσβληθεί από τον ιό, πριν από λίγο καιρό και να εντοπίστηκαν υπολείμματά του. Μάλιστα, ο έλεγχος τριών εξ αυτών, ο οποίος επαναλήφθηκε στο εργαστήριο του κρουαζιερόπλοιο, είχε αρνητικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα των υπόλοιπων 6 αναμένονται το πρωί της Τρίτης, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα διενεργηθούν τεστ και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Όλα τα έξοδα καλύπτονται από την εταιρεία, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

TUI Cruises: Σε απομόνωση τα μέλη του πληρώματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά. Για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται αργότερα το πρωί.

Η TUI Cruises διαβεβαίωσε ότι τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Πρόσθεσε ότι χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

Η TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, είναι μία κοινοπραξία της TUIAG, ένας εκ των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων εταιρειών παγκοσμίως, και της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων με διεθνή παρουσία Royal Caribbean Cruises Ltd. Η εταιρεία με έδρα το Αμβούργο προσφέρει από το Μάιο του 2009 πακέτα διακοπών στη θάλασσα για τη γερμανόφωνη αγορά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και ΕΡΤ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις