Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών ανατέθηκε η έρευνα για την “καυτή” συνομιλία Παππά – Μιωνή

Άρειος Πάγος

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών θα έχει την εποπτεία για την έρευνα για την μαγνητοφωνημένη συνομιλία Παππά – Μιωνή που παρέδωσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όπως και για τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που αποκάλυψαν πρόσφατα τα «Παραπολιτικά».

Αυτό ζήτησε με έγγραφο του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ιωάννη Μωραϊτάκη.

Ο κ. Πλιώτας ζητά ο κ. Μωραϊτάκης να έχει ο ίδιος, κατ΄εφαρμογή της σχετικής διάταξης του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εποπτεία των εισαγγελικών ερευνών για τις υποθέσεις, ώστε να ερευνηθούν προσηκόντως και προς όλες τις πλευρές τους .

click4more: Προκαταρκτική εξέταση για το ηχητικό Παππά – Μιωνή

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ορίζεται ότι : «Η ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα εφετών, που έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Ο εισαγγελέας εφετών, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που ενήργησε, είτε αρχειοθετεί την υπόθεση, εφόσον στο μεταξύ ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών δεν έχει κινήσει την ποινική δίωξη για την ίδια πράξη, είτε παραγγέλλει να κινηθεί η ποινική δίωξη. Το ίδιο δικαίωμα, χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων εδαφίων, έχει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις