Ελλάδα

Στους Αμπελοκήπους η σημερινή Κυριακάτικη δράση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων (pics)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μία ακόμα μεγάλη συντονισμένη Κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας έγινε σήμερα από την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Επικεντρώθηκε σε δρόμους και πεζοδρόμια της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων που από νωρίς το πρωί σκουπίστηκαν σχολαστικά, πλύθηκαν και απολυμάνθηκαν για να παραδοθούν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

ame

Οι άνθρωποι της Καθαριότητας με την συνδρομή πέντε μηχανικών σάρωθρων, έξι μεγάλων πλυστικών τα οποία φέρουν και το ειδικό τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα που σφουγγαρίζει πεζοδρόμια, πέντε μικρών πλυστικών και δύο υδροφόρων χωρητικότητας 10 τόνων, «σάρωσαν» δρόμους που τις εργάσιμες μέρες και ώρες δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανάλογες επιχειρήσεις καθαριότητας λόγω αυξημένης κυκλοφοριακής επιβάρυνσης.

Πρόκειται για μια δράση που πλέον καθιερώθηκε και η οποία έχει ενταχθεί στο αναβαθμισμένο και διαρκώς εξελισσόμενο με προμήθειες νέων μηχανημάτων, συνολικό σχέδιο καθαριότητας της πόλης όπως καθημερινά αναπτύσσεται στις 129 γειτονιές της και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες.

“Οι Κυριακές καθαριότητας έγιναν θεσμός. Είναι το αποτύπωμα καθαριότητας που αφήνουν οι υπηρεσίες του δήμου στο πέρασμά τους από κάθε γειτονιά, από κάθε γωνιά της πόλης. Η καθαριότητα, η περιποίηση του πρασίνου, το πλύσιμο των δρόμων και των πεζοδρομίων, είναι η πραγματοποίηση του πολιτισμού της καθημερινότητας. Ο πολιτισμός που βλέπουν πλέον όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης” αναφέρει με αφορμή την σημερινή δράση ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Σήκωσα λεφτά από ΑΤΜ, ήθελα να φανεί σαν ληστεία για να μη με συνδέσουν με το έγκλημα» λέει ο 43χρονος δολοφόνος της Σταυρούλας Λεβεντάκη
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της 45χρονης, καθώς οι Αρχές φιλοδοξούν να χαρτογραφήσουν κάθε οικονομική κίνηση του 43χρονου πριν και αφού διέπραξε τη δολοφονία
Χωράφι