Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Στους δρόμους ντελιβεράδες, κούριερ και ΠΟΕΔΗΝ – Έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας

Στους δρόμους ντελιβεράδες, κούριερ και ΠΟΕΔΗΝ – Έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιείται σήμερα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που ζητεί την ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 7. 00 έως τις 15.00 και συγκέντρωση, από τις 7.00 στο υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου. «Τρεις χιλιάδες υγειονομικοί περιμένουν να πάρουν τη σύνταξη. Εξετάζονται αιτήσεις συνταξιοδότησης του Φλεβάρη 2017» αναφέρει η Ομοσπονδία, σε επιστολή που έστειλε στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ζητώντας της συνάντηση.

«Πώς μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες ο επαγγελματίας της Υγείας ,στα 67 έτη που συνταξιοδοτείται, με τέτοια εργασιακή εξουθένωση και δυσμενείς συνθήκες εργασίας;» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, στην οποία η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι «είναι στίβα οι φάκελοι με τις εκκρεμείς συντάξεις, οι οποίες ξεπερνούν τις 10.000 για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο».

Στο Πεδίον του Άρεως ντελιβεράδες και κούριερ

Σε απεργία σήμερα και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ). “Η απεργία πραγματοποιείται, καθώς στον κλάδο είναι κυρίαρχο το αίσθημα της ανασφάλειας για το αύριο. Για το αν οι οδηγοί δικύκλου, ανεξάρτητα αν είναι κούριερ ή αν δουλεύουν ντελιβεράδες ή ως υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών, θα έχουν μηδενικές πιθανότητες να βρεθούν, αντί για το σπίτι τους, σε κάποιο κρεβάτι νοσοκομείου. Ή ακόμη χειρότερα, όπως έχει δείξει η εμπειρία του τελευταίου χρόνου, με πολλούς νεκρούς από ατυχήματα στον κλάδο” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΣΒΕΟΔ.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στις 12.00 το μεσημέρι. Πορεία που δεν θα γίνει με τον κλασσικό τρόπο, αλλά με το εργαλείο δουλειάς τους, το μηχανάκι. Η… μοτοπορεία θα ξεκινήσει από το Πεδίον του Άρεως.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις