Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Με στόχο τη δουλειά: Επαγγέλματα με προοπτικές για αποκατάσταση

Με στόχο τη δουλειά: Επαγγέλματα με προοπτικές για αποκατάσταση

Οι συνθήκες που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα της κρίσης αποτελούν τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τους νέους. Κυρίαρχος προβληματισμός το αν θα καταφέρουν να βρουν δουλειά σε μια κατακερματισμένη αγορά εργασίας.

Απόλυτα φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς το εργασιακό τοπίο και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Με οδηγό αυτές τις σκέψεις οι περισσότεροι νέοι οργανώνουν ολοένα και πιο στρατηγικά τα μελλοντικά τους βήματα. Στόχος τους να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη επαγγελματική αποκατάσταση.

Δεν αφήνουν βέβαια τίποτα στην τύχη του. Φροντίζουν να ενημερώνονται και εξετάζουν τις τάσεις στην αγορά εργασίας για να στραφούν σε επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση. Αυτά δηλαδή που θα τους ανοίξουν πόρτες στην αγορά εργασίας.

Στη σύγχρονη, αλλά όπως όλα δείχνουν και τη μελλοντική, ελληνική πραγματικότητα ο τουρισμός αναγνωρίζεται ως πυλώνας σταθερότητας. Αυτό αποτυπώνεται με τον πιο εμφατικό τρόπο στα έσοδα, τις αφίξεις εκατομμυρίων τουριστών και τις θέσεις εργασίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Με εκατομμύρια τουρίστες να επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, εξετάζονται τρόποι για να διευρυνθεί η τουριστική σεζόν και να διαφοροποιηθεί το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν (ιατρικός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός). Κάτι που μεταφράζεται αυτόματα και σε νέες θέσεις εργασίας.

Σπουδές για επαγγέλματα με ζήτηση στην Ελλάδα της κρίσης

Σε μια περίοδο που οι νέοι δίνουν τον δικό τους αγώνα για μια δουλειά, η απάντηση για όσους θέλουν να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας βρίσκεται στην εκπαίδευση, τη συνεχή επιμόρφωση αλλά και τον επαγγελματικό προσανατολισμό που έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ.

Η διαφορετική παράλληλα ακολουθούμενη στρατηγική στον τομέα του τουρισμού προϋποθέτει και νέα προσέγγιση στις γνώσεις που αποκτούνται και καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση φοιτητών και στελεχών του χώρου.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις ανάγκες, τις προκλήσεις και τις ιδιαιτερότητες της αγοράς εργασίας, το BCA College εστιάζει στη συστηματική τουριστική εκπαίδευση και συνείδηση. Έχει διαμορφώσει ένα πρότυπο πρόγραμμα σπουδών σε συνεργασία με το Plymouth University, ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια διεθνώς στον τομέα των τουριστικών σπουδών.

Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς εργασίας, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καταξιωμένα αλλά και νέα ανερχόμενα στελέχη του χώρου, προσφέροντας προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Hotel & Tourism ManagementBA(Hons) Hospitality and Tourism Management & MA International Hospitality and Tourism Management.

Συνδυάζοντας το know-how (σπουδές με καθηγητές με πλούσιο χαρτοφυλάκιο δημοσιεύσεων και επαγγελματική εμπειρία), το know-why (στρατηγικές συνεργασίες με ευκαιρίες ανάληψης ανώτατων διοικητικών θέσεων και επιχειρηματικής δραστηριότητας) με το know-where (ακαδημαϊκή αριστεία με τις καλύτερες πρακτικές στον κλάδο), το BCA College προσφέρει μια διαφορετική οπτική στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, αναδεικνύοντας τους νέους, ταλαντούχους πρεσβευτές του κλάδου φιλοξενίας και τουρισμού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις