Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στόχος και πάλι ο καθηγητής Συρίγος! Μπούκαραν στο μάθημα του [vid]

Στόχος και πάλι ο καθηγητής Συρίγος! Μπούκαραν στο μάθημα του [vid]

Στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών μπήκε και πάλι ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος, ο οποίος πριν από περίπου ένα μήνα είχε πέσει θύμα επίθεσης από νεαρούς που έκαναν γκράφιτι στο πανεπιστήμιο. Αυτή τη φορά ομάδα νεαρών μπούκαρε και διέκοψε το μάθημα του. Δείτε βίντεο αλλά και την απάντηση του καθηγητή.

“Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά” φώναζαν οι εισβολείς ενώ ο καθηγητής παρέδιδε μάθημα στην αίθουσα του Πανεπιστημίου, το μεσημέρι της Παρασκευής (03.03.2017). Οι εισβολές κρατούσαν πανό ενώ κατέγραφαν το περιστατικό με τα κινητά τους τηλέφωνα. Μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα ανέβασαν τo βίντεο στο διαδίκτυο.

Η απάντηση, ωστόσο, του καθηγητή δεν άργησε να έλθει… Ο Άγγελος Συρίγος έγραψε στο προφίλ του στο facebook ένα μακροσκελές μήνυμα για τα όσα συνέβησαν, ευχαριστώντας τους φοιτητές του.

“Δεν γράφω αυτό το σημείωμα για να αφηγηθώ το θλιβερό περιστατικό. Ο βασικός λόγος είναι για να ευχαριστήσω τους φοιτητές που ήσαν παρόντες και με τη γενναία και αποφασιστική στάση τους απέτρεψαν την έκδηλη διάθεση των “εκδρομέων” για σωματική βία. Τους απονομιμοποίησαν πλήρως και στο τέλος τους έφεραν σε εμφανή αμηχανία με αποτέλεσμα οι “εκδρομείς” να αποχωρήσουν ηθικά ηττημένοι.

Αντιεξουσιαστές έδειραν καθηγητή στο Πάντειο! [pics]

Συγκινητική ήταν στο τέλος του μαθήματος η προστατευτική στάση των φοιτητών μου να φύγουμε όλοι μαζί από την αίθουσα και από τον χώρο του Πανεπιστημίου για να μην πάθω τίποτα εάν βγω έξω μόνος. Παιδιά, με κάνατε υπερήφανο!  Μέσα στη μαυρίλα της εποχής που ζούμε, μέσα σε αυτή τη φαιά πραγματικότητα που μας περιβάλλει από όλες τις μεριές, μου δείξατε ότι υπάρχει ελπίδα, ότι η ελπίδα είστε εσείς, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ότι εσείς είστε το μέλλον για το οποίο αξίζει να συνεχίζουμε να πολεμάμε. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε