Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Στυλιανίδης για κακοκαιρία «Διομήδης»: Μήνυμα του 112 στη Μαγνησία – Το φαινόμενο κατεβαίνει προς Βοιωτία και Φωκίδα

Στυλιανίδης για κακοκαιρία «Διομήδης»: Μήνυμα του 112 στη Μαγνησία – Το φαινόμενο κατεβαίνει προς Βοιωτία και Φωκίδα

«Η κακοκαιρία χτύπησε περισσότερο τη Θεσσαλία. Ο όγκος νερού στη Μαγνησία, έχει φτάσει πάνω από τα 120 εκατοστά νερού, και σε ετήσια βάση στην Αττική έχουμε 400 εκατοστά το χρόνο. Έχουμε στείλει μέσω του 112 μήνυμα έτσι ώστε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Μαγνησίας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο», ανέφερε μιλώντας στο LiveNews και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης γνωστοποίησε ακόμη ότι έγιναν προληπτικές εκκενώσεις σε ορισμένα χωριά, οι οποίες έγιναν με τάξη και ασφάλεια, ενώ περιορίστηκαν οι επιπτώσεις και τα προβλήματα από τα φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία «Διομήδης» χάρη στον σωστό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων.

«Εκτιμούμε ότι το φαινόμενο θα κατέβει προς τα κάτω, θα εξελιχθεί σε Βοιωτία και Φωκίδα και έχουμε έρθει σε επαφή και με τις εταιρείες διαχείρισης και κατασκευής των δρόμων, προκειμένου να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

«Οι πολίτες οφείλουν να λάβουν υπόψιν τους το μήνυμα του 112, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, το χιόνι και η βροχή θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Όποιος αντιμετωπίσει προβλήματα μπορεί να επικοινωνήσει με την αστυνομία, το 112 και με την Πολιτική Προστασία», τόνισε.

«Σε τέτοιες στιγμές, χρειάζεται η απόλυτη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων αλλά και των πολιτών», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.

Δείτε τι είπε ο κ. Στυλιανίδης στο Live News:

 

Είχε προηγηθεί νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και εκπροσώπους των εταιρειών που διαχειρίζονται το Εθνικό Οδικό Δίκτυο, τους οποίους ενημέρωσε ο Διευθυντής της ΕΜΥ για την πορεία της κακοκαιρίας.

Στον προς ώρας απολογισμό εκτιμήθηκε πως έχουν σημειωθεί προβλήματα κυρίως στη Θεσσαλία, τα οποία αντιμετωπίζονται επιτυχώς παρά τη σφοδρότητα των φαινομένων. Για προληπτικούς λόγους έγιναν περιορισμένες σε αριθμό προληπτικές απομακρύνσεις πολιτών από τις οικίες τους στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων. Αποφασίστηκε, επίσης, να ενεργοποιηθεί εκ νέου το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις