Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Στυλιανός Λουκίδης: Γιατροί μιλούσαν και για επιπλοκές του εμβολίου για Η1Ν1 – Πέρασαν 11 χρόνια…

Στυλιανός Λουκίδης: Γιατροί μιλούσαν και για επιπλοκές του εμβολίου για Η1Ν1 – Πέρασαν 11 χρόνια…

Ο καθηγητής ιατρικής του ΕΚΠΑ και πνευμονολόγος, Στυλιανός Λουκίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ επανέλαβε πως αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ποσοστό όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι ασθενείς σχολιάζοντας την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. 

Σημείωσε πως ένα ποσοστό περίπου 10-15% ασθενών είναι εμβολιασμένο κατά του κορονοϊού και νοσηλεύεται. Ωστόσο, πρόκειται για απλή νοσηλεία και όχι σε ΜΕΘ. Εξήγησε, δε, πως για όσους εμβολιασμένους νοσηλεύονται θα πρέπει να συνεκτιμηθούν και υποκείμενα νοσήματα αλλά και πότε έγινε το εμβόλιο.

Εκτίμησε, πως τον Οκτώβριο θα αρχίσει να χορηγείται η τρίτη δόση του εμβολίου, η όποια όπως τόνισε πρέπει να χορηγηθεί και στους υγειονομικούς, ώστε να μπορούν προστατέψουν το περιβάλλον στο όποιο εργάζονται. 

Τόνισε πως: «Πρέπει εμείς οι υγειονομικοί να είμαστε μπροστά στη διαδικασία (εμβολιασμού), να δίνουμε το παράδειγμα, δε λογίζεται εμείς να ακούμε τη λέξη ‘υποχρεωτικότητα’  θα πρέπει να μας θίγει αυτό».

Σχετικά με το τείχος ανόσιας, διευκρίνισε ότι στα τέλη Αυγούστου θα έχουμε πιο καθαρή εικόνα για το αν μπορούμε να το φτάσουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τέλος, επισήμανε «και παλιότερα το 2009 με τον H1N1 και τότε υπήρχαν γιατροί που είχαν μιλήσει για τις μακροχρόνιες επιπλοκές του εμβολίου… Περάσαμε τα 11 χρόνια τίποτα δεν έγινε, και δεν είδαμε αυτούς τους πολύ λίγους γιατρούς να πουν ‘κάναμε λάθος εκτίμηση’. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις