Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Σχολεία: Έως την Παρασκευή αναλαμβάνουν 1.200 αναπληρωτές

Κορονοϊός - Κρήτη: Πάνω από 2.000 τα κρούσματα στα σχολεία σε δύο ημέρες

Τα κενά που δημιουργούνται στα σχολεία εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς «τρέχει» να καλύψει άμεσα η κυβέρνηση. Χθες (11.02.2022) ανακοινώθηκαν 4.784 προσλήψεις και ήδη οι 1.200 αναπληρωτές ετοιμάζονται να αναλάβουν καθήκοντα.

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένονται στα σχολεία οι πρώτοι αναπληρωτές, προκειμένου να καλύψουν τα κενά που αφήνουν εκπαιδευτικοί που νοσούν ήδη ή έχουν βγει θετικοί στα self test που έγιναν τις τελευταίες μέρες.

Τα στοιχεία για τα κρούσματα στα σχολεία δείχνουν «εκτόξευση» των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Ήδη, νωρίς το πρωί, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως από τα self test που υποβλήθηκαν έως το πρωί της Τρίτης (11.01.2022), τα σχεδόν 9.700 ήταν θετικά και μένει να γίνει επανέλεγχος για να διαπιστωθεί αν πρόκειται όντως για κρούσματα ή όχι.

Από τα 9.700 θετικά self test, περίπου 1.000 είναι εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι μαθητές. «Αυτά τα θετικά self test -και τα χθεσινά 15.000- θα προσμετρηθούν μόλις επιβεβαιωθούν. Οπότε αν επιβεβαιωθούν σήμερα θα προσμετρηθούν σήμερα. Πιθανολογώ ότι μέσα στις επόμενες δύο-τρεις ημέρες θα έχουν προστεθεί όλα αυτά γιατί θα έχει γίνει ο εργαστηριακός έλεγχος», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ανέφερε δε ότι «περιμένουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και μεγάλο ποσοστό θετικότητας. Αυτό πια το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Είναι τελείως διαφορετικά τα νούμερα που προκύπτουν με 1.500.000 τεστ και τελείως διαφορετικά τα νούμερα με 100.000 τεστ. Επομένως, θεωρώ ότι αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων».

Πρόσθεσε ότι την «Όμικρον» «την αντιμετωπίζουμε διαφορετικά», διευκρινίζοντας πως ενώ με τη «Δέλτα» είχε πολύ μεγάλη αξία ο αριθμός των κρουσμάτων γιατί έδιναν νοσηλείες, με την «Όμικρον» μας ενδιαφέρουν φυσικά τα κρούσματα, στον βαθμό, όμως, που αυτά οδηγούν και σε νοσηλείες. «Αυτήν τη στιγμή η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι στις απλές κλίνες», σημείωσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις