Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σχολεία: Η απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη για το “κρασάρισμα” στην τηλεκπαίδευση – Τι θα γίνει με τις απουσίες

τηλεκπαίδευση

Σε τεχνικό πρόβλημα της Cisco οφείλεται το “κρασάρισμα” της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

«Λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας (σ.σ. Cisco) δεν μπόρεσαν μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους», ενημέρωσε η υφυπουργός μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, και το οποίο, όπως είπε, αφορά γενικότερα την Ευρώπη.

Τέλος, τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

click4more: Εμείς καραντίνα και αυτοί πάρτι με 31 καλεσμένους σε ξενοδοχείο στην Αθήνα!

Επίσης η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρίνισε πως “ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαίωσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων”.

Υπενθυμίζεται πως ξεκίνησε σήμερα η τηλεκπαίδευση για πολλά σχολεία της χώρας (τα γυμνάσια και τα λύκεια), ωστόσο όπως φαίνεται… όχι με τα καλύτερα δεδομένα.

Κι αυτό γιατί όπως ανέφεραν αρχικά οι ίδιοι οι μαθητές, το σύστημα έχει “κρασάρει” και δεν μπορούν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους.

Μαθητές – αναγνώστες του newsit.gr έστειλαν μάλιστα και φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Σε αυτές φαίνεται πως το σύστημα μέχρι στιγμής είναι απροσπέλαστο.

“Απειλούν με απουσίες αν τα παιδιά δεν έχουν κάμερες”

Αναγνώστης – γονιός του newsit.gr καταγγέλλει πως υπάρχουν απαράδεκτες πρακτικές ενάντια στα παιδιά που δεν διαθέτουν κάμερες.

Όπως αναφέρει: “Υπάρχουν περιπτώσεις καθηγητών που απαιτούν web κάμερες από τους μαθητές με την απειλή απουσίας -κάποιοι έχουν το θράσος να υποδεικνύουν ότι είναι “φτηνές”.

Δείτε τις εικόνες

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις