Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Σχολεία: Λουκέτο σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τρέχουν και δεν φτάνουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση για να μπαλώσουν τα κενά που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν υπάρχουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για να στελεχώσουν δεκάδες σχολεία, ενώ και από τα γυμνάσια και τα λύκεια θα λείψουν εκατοντάδες καθηγητές.

Πολλά είναι τα σχολεία, ειδικά σε νησιά και ακριτικές περιοχές που δεν θα ακουστεί στην ώρα του το πρώτο κουδούνι καθώς δεν θα υπάρχουν ακόμη εκπαιδευτικοί.
Τα κενά υπολογίζονται σε 20.000 και η υπηρεσιακή κυβέρνηση τρέχει να κάνει προσλήψεις αναπληρωτών, ωρομίσθιων κλπ για να ξεκινήσει όσο πιο ομαλά γίνεται η σχολική χρονιά.
Μέσα σε ελάχιστες ημέρες θα πρέπει να γίνουν 12.000 προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ, άλλες 2.000 μέσω των κονδυλίων του υπουργείου Παιδείας και επιπλέον 6.000 προσλήψεις αναπληρωτών μέσω κονδυλίων που ζήτησε μόλις χθες το Παιδείας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Όπως είναι φυσικό όλα αυτά δεν θα συμβούν δια… μαγείας και ούτε πρόκειται το πρόβλημα να λυθεί μέσα σε ένα με δυο 24ωρα.
Κάπως έτσι θα είναι πολλά τα σχολεία ανά την επικράτεια που είτε δεν θα ανοίξουν καθόλου, είτε θα ανοίξουν και θα υπολειτουργούν για καιρό, ή τουλάχιστον για αρκετές ημέρες και μετά τις εκλογές.
Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι ουσιαστικά θα χαθεί ο Σεπτέμβρης λόγω και των εκλογών, ενώ χαρακτηριστικά δηλώνουν ότι λείπουν βασικές ειδικότητες σε γυμνάσια και λύκεια όπως φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί, ενώ υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε