Ελλάδα

Σχολεία… ώρα “μηδέν”: Προς παράταση το πρώτο κουδούνι – Γιατί πάει στις 14 ο αγιασμός

Όλα δείχνουν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7 όπως είχε ανακοινωθεί. Το σκεπτικό που οδηγεί την κυβέρνηση στην επταήμερη παράταση. Στις 16:00 οι οριστικές ανακοινώσεις. Γιατί θεωρείται κρίσιμο τεστ το άνοιγμα των σχολείων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Σεπτέμβρης και το φθινόπωρο μπαίνουν με… άγριες διαθέσεις, καθώς τόσο το μέτωπο των ελληνοτουρκικών όσο και το μέτωπο του κορονοϊού θέτουν σε συναγερμό το Μαξίμου. Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, σήμερα (01.09.2020) θα γίνει γνωστή η οριστική ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς και όλα δείχνουν πως θα δοθεί μία εβδομάδα παράταση για τα σχολεία, βάσει της εισήγησης των ειδικών επί της υγείας.

Click4more Κορονοϊός: “Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο” – Τι θα συμβεί με τα σχολεία

Έτσι, τα σχολεία θα ξεκινήσουν τελικώς στις 14 και όχι στις 7 Σεπτεμβρίου. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνουν το απόγευμα (16.00’) οι υπουργοί Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου και την καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Βάνα Παπαευαγγέλλου.

Γιατί πάνε μια εβδομάδα πίσω τα σχολεία

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση για την παράταση στην έναρξη της σχολικής χρονιάς εδράζεται στη σχετική ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει επιδημιολογικά το διάστημα των 14 ημερών από την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου.

Υπολογίζεται, μάλιστα, πως ένα ποσοστό μεταξύ 85-90% των εκδρομέων είχε επιστρέψει από λιμάνια και οδικές αρτηρίες έως το Σαββατοκύριακο, συνεπώς ο κίνδυνος διασποράς του ιού ελαχιστοποιείται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, η επιστροφή των μαθητών στα θρανία συνιστά ένα κρίσιμο τεστ σε πολλαπλά επίπεδα για τους επιστήμονες και την κυβέρνηση. Όχι μόνο λόγω των μέτρων προστασίας και πρόληψης που θ’ ακολουθηθούν (χρήση μάσκας, χωριστά διαλείμματα, αποστάσεις κτλ.), αλλά και γιατί θα φανεί εάν πράγματι θα υπάρξει ή όχι αύξηση της μεταδοτικότητας του ιού κι αν στο μέλλον θα εξεταστούν σενάρια για το προσωρινό κλείσιμο των σχολείων.

Click4more Κορονοϊός: “Πονοκέφαλος” για την ΕΛΑΣ οι ανεγκέφαλοι ασθενείς σε καραντίνα – Οι… περιπέτειες της ιχνηλάτησης

Θετικό στοιχείο συνιστά πάντως  πως για τρίτη συνεχή ημέρα χθες τα νέα κρούσματα ανά 24ωρο ήταν λιγότερα από 200, αλλά τα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο παραμένουν. Γι’ αυτό χρειάστηκε π.χ. να επιβληθεί τοπικό lockdown στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ αυξημένη είναι η ανησυχία από τα μαζικά κρούσματα σε οίκους ευγηρίας και δομές φιλοξενίας, όπως αυτή στο Βύρωνα ή το γηροκομείο στο Μοσχάτο.

Σήμερα, εξάλλου, ανοίγουν και πάλι τις πύλες τους τα δικαστήρια με αυξημένα μέτρα προστασίας. Οι δικηγόροι, ωστόσο, εφιστούν την προσοχή όλων των αρμοδίων φορέων και ζητούν τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας των δικαστηρίων, πάντοτε με βάση τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διευκρινίσεις ΥΠΕΘΑ για τη δήλωση του αρχηγού ΓΕΑ ότι οι Patriot παραμένουν στην Κάρπαθο
«Ο αρχηγός ΓΕΑ δε θέλησε να μπει σε καμιά λεπτομέρεια όσον αφορά το περιεχόμενο ή τον χρόνο εκτέλεσης των εντολών του ΓΕΕΘΑ και αναφέρθηκε με ακρίβεια μόνο όσον αφορά τις εντολές που έχουν ήδη εκτελεσθεί»
Ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης
Απάτες «μαμούθ» με λεία άνω των 2 εκ. ευρώ, παριστάνοντας λογιστές και υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Βίντεο με την έφοδο της ΕΛΑΣ
Οι δράστες έπειθαν τα θύματά τους να συγκεντρώνουν χρήματα και κοσμήματα σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσαν συνεργοί τους
Απάτες «μαμούθ» με λεία άνω των 2 εκ. ευρώ, παριστάνοντας λογιστές και υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Βίντεο με την έφοδο της ΕΛΑΣ
7
Καιρός αύριο: Επιμένουν οι βροχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα τους 22 με 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 και κατά τόπους στα δυτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Δημητρακόπουλος: Μειωμένες ζημίες για Τσιάρα, Μηταράκη, Παπακώστα από την έκθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
«Υποτιμάται η κοινή λογική εάν πιστέψουμε ότι ένας υπουργός παραβίασε το συνταγματικό του καθήκον για να ενισχυθεί παράνομα κάποιος αγρότης ή κτηνοτρόφος με 3000 ή 7000 ευρώ»
Μιχάλης Δημητρακόπουλος 5