Ελλάδα

Σχολεία: Στα 16.000 τα κρούσματα από τα self test – Οι 2.500 είναι εκπαιδευτικοί

Προβληματισμός επικρατεί για το άνοιγμα των σχολείων, μετά την ανακοίνωση χιλιάδων θετικών self test για τον κορονοϊό. Το πρώτο κουδούνι του 2022 βρήκε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς υπό τον φόβο μιας νέας έκρηξης κρουσμάτων. 

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι τα κρούσματα, που προκύπτουν από τα αποτελέσματα των self test που δηλώθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, φθάνουν τις 16.000. Από αυτά 2.500 αφορούν εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα μαθητές. 

Οι εκπαιδευτικοί που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να επιστρέψουν στις τάξεις του, όπως αναφέρουν πληροφορίες του newsit.gr, είναι συνολικά περίπου 6.500. Οι 2.500 είναι από τα self test που δηλώθηκαν μέχρι και την Κυριακή για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ οι υπόλοιποι 4.000 είναι εκπαιδευτικοί που νόσησαν νωρίτερα. 

Η μεγαλύτερη ανησυχία του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, είναι να μην υπάρχουν προβλήματα με τις αναπληρώσεις των μαθημάτων, και κυρίως όσον αφορά την Πρωτοβάθμια. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα και θα τεθούν σε τηλεκπαίδευση μόνο 50 τμήματα σε όλη την Ελλάδα. 

Ο αριθμός των κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έγινε γνωστός σχεδόν την… ώρα που χτυπούσε το πρώτο κουδούνι. Δεδομένου όμως ότι υπήρξαν ελλείψεις και πολλοί γονείς και μαθητές χρειάστηκε να πάνε στις 07:00 το πρωί της Δευτέρας στα σχολεία για να βρουν self test, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες για 14.000 με 15.000 κρούσματα, όπως προκύπτει από τα θετικά self test που δηλώθηκαν μέχρι και χθες (9/1). Την είδηση μάλιστα επιβεβαίωσαν τόσο η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας (10/1), όσο και η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε η Μίνα Γκάγκα, μέχρι στιγμής «έχουν βρεθεί θετικά 14.000 παιδιά, τα οποία θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test». Σημείωσε δε ότι «είμαστε πάντα έτοιμοι να αναθεωρήσουμε τα μέτρα και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για την «Άσπα του»: Είναι η γυναίκα της ζωής μου, αποφάσισα να την παντρευτώ μέσα στη φυλακή
«Πήρα δύο σημαντικές αποφάσεις, όσο ήμουν στην απομόνωση, να ασχοληθώ με την μουσική, και να παντρευτώ την Άσπα που την αγαπώ» είχε εξομολογηθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος
Βράβευση του Διονύση Σαββόπουλου από τον δήμο Θεσσαλονίκης
«Τη σκότωσα γιατί με κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά» υποστηρίζει ο 18χρονος που έπνιξε τη μητέρα του στα Τρίκαλα
Ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς δέχονταν bullying, οι συμμαθητές του τον άφηναν στο περιθώριο επειδή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι σκέφτονταν καιρό να σκοτώσει τη μητέρα του
Τρίκαλα
Συγκλονίζει ο εργοδότης των 22χρονων δραστών της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα - «Με κάλεσε ο ανιψιός και μου είπε "σκότωσαν τον θείο μου"»
«Μετά την κηδεία του θείου, ο ανιψιός με την κοπέλα του ήρθαν στο σπίτι μου για φαγητό, το οποίο είναι δίπλα στο κατάστημά μου και πρέπει να χαιρέτησε και τον 22χρονο συνεργό» λέει ο επιχειρηματίας
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα