Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σχολεία: Στις 10 Μαΐου ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια

Σχολεία: Στις 10 Μαΐου ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια

Την 10η Μαΐου έθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ως ορόσημο για το άνοιγμα και των υπόλοιπων βαθμίδων στα σχολεία

Έτσι, αν όλα κυλήσουν ομαλά η δεύτερη Δευτέρα του Μαΐου θα είναι η μέρα που θα χτυπήσει το κουδούνι στα  Νηπιαγωγεία τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια. 

Σύμφωνα επίσης με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας δεν είναι πολύ πιθανόν φέτος να γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις. 

Οι Πανελλαδικές έχουν προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου όπως έχει ανακοινωθεί. 

Πότε θα κλείσουν τα σχολεία 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις στο γυμνάσιο και στο λύκειο και άρα δεν θα εφαρμοστεί από τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων.

Αυτή είναι η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προς το υπουργείο Παιδείας, η οποία αναμένεται, όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, να γίνει δεκτή.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη εισηγηθεί προς την επιτροπή του ΕΟΔΥ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα, δηλαδή τη Δευτέρα 10 Μαΐου, να επιστρέψουν στη διά ζώσης λειτουργία όλοι οι μαθητές. Αυτό σημαίνει παράταση του διδακτικού έτους έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις